Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Predseda Žilinského kraja sa ešte nerozhodol o opätovnej kandidatúre

Juraj Blanár Foto: TASR

O kandidátoch na predsedov samosprávnych krajov sa podľa Juraja Blanára v súčasnosti diskutuje v rámci strany Smer-SD.

Žilina 6. novembra (TASR) – Predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár sa zatiaľ nerozhodol, či bude po tretíkrát kandidovať na post predsedu samosprávneho kraja.

O kandidátoch na predsedov samosprávnych krajov sa podľa neho v súčasnosti diskutuje v rámci strany Smer-SD. „Mali by sme ich predstavovať už na decembrovom sneme. Čo sa týka mojej osoby, ešte definitívne nie som rozhodnutý. Zvažujem svoju kandidatúru. A bude to záležať aj na rokovaniach, ktoré nás čakajú v rámci strany. Čiže, všetko je otvorené,“ skonštatoval Blanár.

Otázku hľadania podpory u iných politických subjektov v prípade prijatia kandidatúry označil za predčasnú. „Vždy som ku kandidatúre pristupoval tak, že chcem vždy zastupovať všetkých obyvateľov nášho kraja. Pretože to nevnímam ako výsostne politickú funkciu, ale ako službu pre všetkých obyvateľov. Nielen tých, ktorí ma volili. Ale aj tých, ktorí mali možno iný názor. V prípade, že budem kandidovať, to budem chcieť aj v budúcnosti,“ povedal predseda ŽSK.

Pripomenul, že kandidátov na post predsedu samosprávneho kraja navrhujú krajské organizácie strany Smer-SD a definitívne o nich rozhoduje predsedníctvo strany. Na otázku, či hľadajú v Žilinskom kraji prípadného nástupcu, ak by sa rozhodol nekandidovať J. Blanár uviedol: „O tomto by som nechcel špekulovať“.