Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SOCIOLÓG: Prejav prezidentky Čaputovej bol občiansky orientovaný

Václav Hřích, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Čo sa týka štýlu prejavu, Hřích povedal, že bol obzvlášť v porovnaní s ostatnými politikmi vedený rečou, ktorej rozumejú všetci.

Bratislava 15. júna (TASR) – Inauguračný prejav prezidentky SR Zuzany Čaputovej bol viac občiansky orientovaný, než striktne politický, zdôraznil ekologický aspekt a ambíciu aktívneho prezidentovania. Čaputová má štýl prejavu, v ktorom si každý nájde svoje. Pre TASR to povedal sociológ a výkonný riaditeľ agentúry AKO Václav Hřích.



„Zaujalo ma, že naša nová pani prezidentka deklarovala svoju ambíciu získať si dôveru všetkých, nielen tých, ktorí ju volili,“ povedal Hřích na margo jej inauguračného prejavu. Dodal, že jej ambície byť aktívnou prezidentkou a zlepšiť úroveň ľudí, menovaných do justičných funkcií, berie ako fakt, že témy, ktoré komunikovala v prezidentskej kampani, pre ňu ostali kľúčové.

Ocenil taktiež jej dôraz na ekologický aspekt, ku ktorému má podľa jeho slov veľmi blízko. „Zaujímavou myšlienkou bolo, že správať sa zodpovedne voči prírode, je tiež prejavom vlastenectva, čo sa mi zdalo veľmi príjemné,“ spresnil.

Čo sa týka štýlu prejavu, Hřích povedal, že bol obzvlášť v porovnaní s ostatnými politikmi vedený rečou, ktorej rozumejú všetci. „Viac-menej si tam každý našiel niečo svoje.“