Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér nechce rozhádané Slovensko, vyzýva na pokojnú spomienku

Na archívnej snímke Peter Pellegrini. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Peter Pellegrini považuje vraždu dvoch mladých ľudí za brutálny akt a útok na jeden z pilierov mladej slovenskej demokracie, ktorým je sloboda slova.

Bratislava 21. februára (TASR) - Premiér Peter Pellegrini vyzýva na pokojnú spomienku na zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Zároveň si želá, aby táto vražda prestala rozdeľovať spoločnosť, nechce totiž rozhádané Slovensko. Uviedol to vo videu zverejnenom na sociálnej sieti.

"Pokojne si pripomeňme pamiatku zavraždených. Je to memento a zároveň dôstojný odkaz, že si všetci želáme, aby sa podobné udalosti už nikdy v živote v našej spoločnosti nezopakovali," hovorí Pellegrini rok po dvojnásobnej vražde.

Táto tragická udalosť otriasla podľa jeho slov Slovenskom. Premiér považuje vraždu dvoch mladých ľudí za brutálny akt a útok na jeden z pilierov mladej slovenskej demokracie, ktorým je sloboda slova.

Predseda vlády pripomína, že vyšetrenie vraždy je jednou z priorít našej vlády. Poďakoval vyšetrovateľom a prokurátorom za ich prácu a poukazuje, že podozriví aktéri vraždy už sedia vo väzbe.

Zároveň si premiér želá, aby táto vražda prestala rozdeľovať spoločnosť. "Pokrok vo vyšetrovaní je zreteľný. Neželám si rozhádané Slovensko, kde sa bičujú vášne," dodal.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači. Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Všetci sú vo väzbe.