Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Premiér P. Pellegrini prijal šejka Saifa Bin Zayeda Al Nahyana

Na snímke sprava predseda vlády SR Peter Pellegrini a podpredseda vlády a minister vnútra Spojených arabských emirátov Jeho Výsosť šejk Saif bin Zayed Al Nahyan počas prijatia na Úrade vlády SR 24. apríla 2018 v Bratislave. Foto: TASR/Pavol Zachar

Spoločne podpísali memorandum o porozumení medzi vládou SR a vládou Spojených arabských emirátov (SAE) o poskytovaní rehabilitačných programov a služieb pre príslušníkov ozbrojených síl zo SAE.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) prijal v utorok na Úrade vlády SR podpredsedu vlády a ministra vnútra Spojených arabských emirátov šejka Saifa Bin Zayeda Al Nahyana.

Spoločne podpísali počas rokovania memorandum o porozumení medzi vládou SR a vládou Spojených arabských emirátov o poskytovaní rehabilitačných programov a služieb pre príslušníkov ozbrojených síl zo Spojených arabských emirátov. Programy budú využívať vojaci pôsobiaci v Jemene, ktorí sú súčasťou protiteroristickej koalície pod vedením Saudskej Arábie.

Predstavitelia Spojených arabských emirátov ocenili prístup slovenskej vlády participovať na regionálnej a medzinárodnej úrovni v boji proti globálnemu terorizmu. Návšteva šejka Saifa Bin Zayeda Al Nahyana na Slovensku má vytvoriť novú dynamiku vzťahov medzi oboma krajinami v oblasti zbrojárskeho a leteckého priemyslu.