Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Prezidentský palác zatiaľ opravovať nebudú, na výzvu nikto nereagoval

Na archívnej snímke Prezidentský palác. Foto: TASR Pavel Neubauer

Grasalkovičov palác je národnou kultúrnou pamiatkou. Predmetom zákazky je sanácia poškodených murív a fasády historického objektu.

Bratislava 16. februára (TASR) - Fasáda bratislavského Grasalkovičovho paláca, ktorý je sídlom prezidenta SR, si bude musieť na svoju opravu ešte počkať. Na výzvu prezidentskej kancelárie totiž v stanovenom termíne neprišla žiadna ponuka. Hodnota stavebných prác mohla podľa vestníka verejného obstarávania dosiahnuť 466.000 eur bez DPH, pričom rozhodujúcim kritériom mala byť práve cena.

Grasalkovičov palác je národnou kultúrnou pamiatkou. Predmetom zákazky je sanácia poškodených murív a fasády historického objektu. Obálky s ponukami sa mali otvárať ešte 5. februára. Kancelária však konštatuje, že nedostala žiadnu.

Prezidentský palác zároveň za 488.000 eur bez DPH hľadá zhotoviteľa nového nočného osvetlenia paláca, čo súvisí práve s plánovanou obnovou fasády. Nové stále exteriérové osvetlenie má umožniť dôstojne dotvoriť a zvýrazniť večerný obraz a vnímanie objektu a súčasne flexibilne meniť svetelnú atmosféru. Trvalo svietiace osvetlenie objektu má mať viac slávnostný charakter ako dramatický.