Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Protestného pochodu sa zamestnanci KS v Bratislave nezúčastnia

Na dnešné popoludnie zorganizoval Odborový zväz justície v SR protestný pochod, ktorý sa v Bratislave začne pred ministerstvom financií a smerovať bude k ministerstvu spravodlivosti.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Zamestnanci bratislavského Krajského súdu sa dnešného protestného pochodu v Bratislave nezúčastnia. TASR o tom informovala predsedníčka Základnej organizácie zamestnancov justície pri Krajskom súde v Bratislave Silvia Šoferová.

Zdôvodnila to tým, že situáciu všetkých zamestnancov súdov jej organizácia riešila s vedením krajského súdu "so záverom prísľubu skutočného riešenia platových a iných podmienok dotknutých zamestnancov". V spojitosti s vyhlásením Sudcovskej rady Krajského súdu v Bratislave, ktorá rešpektovala zámer zmraziť platy sudcom spolu s nízkym počtom prihlásených zamestnancov na protestnom pochode, sa základná organizácia rozhodla nezúčastniť.

Šoferová dodala, že sa stotožňuje s aktuálnosťou riešiť platové ohodnotenie zamestnancov súdov a odstrániť diskrimináciu v odmeňovaní. Protestný pochod však považuje až za jeden z posledných krokov na riešenie tejto situácie.

Na dnešné popoludnie zorganizoval Odborový zväz justície v SR protestný pochod, ktorý sa v Bratislave začne pred ministerstvom financií a smerovať bude k ministerstvu spravodlivosti. Nespokojní zamestnanci súdov chcú takto upozorniť na nízke ohodnotenie ich práce a málo peňazí v justícii.