Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Laššáková menovala nové zloženie Rady Slovenského filmového ústavu

Na snímke ministerka kultúry Ľubica Laššáková. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Rada SFÚ bola prvýkrát konštituovaná na základe audiovizuálneho zákona účinného od 1. januára 2008.

Bratislava 16. júla (TASR) – Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) pracuje od 11. júla v novom zložení. Štyroch nových členov na štvorročné funkčné obdobie vymenovala na základe zákona o audiovízii ministerka kultúry Ľubica Laššáková. V päťčlennej rade sú tak Marta Franková, Oľga Davalová, Marek Leščák, Peter Maráky a Martin Šulík. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SFÚ Simona Nôtová.

Radu SFÚ tvoria dvaja štátni zamestnanci ministerstva, odborník za oblasť propagácie a prezentácie audiovízie, odborník za oblasť ochrany a obnovy a sprístupňovania kultúrneho dedičstva a odborník za oblasť vedeckej a výskumnej činnosti. Dohliada napríklad na dodržiavanie poslania a činností SFÚ, na hospodárnosť, efektívnosť a účelnosť nakladania s verejnými prostriedkami SFÚ a majetkom štátu v správe SFÚ.

Rada SFÚ bola prvýkrát konštituovaná na základe audiovizuálneho zákona účinného od 1. januára 2008. Je jedným z troch orgánov SFÚ, rovnako ako generálny riaditeľ a komisia pre audiovizuálne dedičstvo.