Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Registrované partnerstvá nie sú pre Smer prioritou, tvrdí J. Richter

Ján Richter Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vzhľadom na sociálno-ekonomickú situáciu Slovenska sú stanovené iné priority.

Bratislava 21. júna (TASR) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR nepripravuje absolútne žiadne zmeny zákonov, ktoré by sa týkali registrovaných partnerstiev. Vzhľadom na sociálno-ekonomickú situáciu Slovenska sú stanovené iné priority. Na Hodine otázok v parlamente to dnes povedal minister práce Ján Richter (Smer-SD), ktorý sa pýta, či jeho predchodca, liberál Jozef Mihál (SaS), urobil niečo pre registrované partnerstvá.

"Predo mnou vo funkcii ministra práce a sociálnych vecí sedel liberál. Moja otázka smeruje skôr k tomu, či on urobil nejaké kroky, v ktorých by som ja mal pokračovať, ktoré by sa tejto témy týkali," obrátil sa na Juraja Miškova z SaS. Ten sa ho pýtal, čo plánuje rezort práce urobiť pre zrovnoprávnenie osôb rovnakého pohlavia, ktoré žijú v partnerských zväzkoch. Miškova tiež zaujímalo, kedy sa Smer-SD plánuje prihlásiť k téme registrovaných partnerstiev, ktorá je bežnou agendou európskych sociálnodemokratických strán.

Smer-SD má podľa Richter jasnú otázku týkajúcu sa prístupu k homosexualite. Nemá s ňou žiadny programový problém. Vzhľadom na súčasnú sociálno-ekonomickú situáciu na Slovensku však vláda postavili iné priority. "Priority, ktoré súvisia s tým, že chceme Slovensko dostať z tejto situácie. Chceme riešiť veľmi konkrétne problémy ľudí, ktoré sa dotýkajú zďaleka oveľa väčších množstiev ľudí, ako sú len homosexuáli," vysvetlil Richter.