Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Minister Richter: Sedliacky rozum velí, aby sa do SP vrátil Muňko

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter. Foto: TASR/Martin Baumann

Jána Richtera mrzí malá pozornosť, ktorá sa venuje flagrantnému porušeniu Ústavy SR v súvislosti s odvolaním Muňka.

Bratislava 11. júla (TASR) - Ak bol bývalý šéf Sociálnej poisťovne (SP) Dušan Muňko (Smer-SD) neprávoplatne odvolaný z funkcie, tak by sa mal do nej podľa sedliackej logiky vrátiť.

Takto reagoval na ďalší postup v súvislosti s Muňkom minister práce Ján Richter (Smer-SD) s tým, že si ešte musí počkať na presný výrok Ústavného súdu (ÚS) SR.

"Ak bolo zrušené uznesenie vlády SR o odvolaní Muňka z funkcie generálneho riaditeľa SP, tak zdravý sedliacky rozum velí, že by sa mal vrátiť na túto funkciu, ale je predčasné ešte takto hovoriť a rozmýšľať. Musíme počkať na výrokovú časť, aby sa k nej vyjadrili právnici," vysvetlil svoj postoj s tým, že aktuálne po odstúpení Ľuboša Lopatku vedie inštitúciu štatutár.

Zároveň dodal, že ho veľmi mrzí malá pozornosť, ktorá sa venuje flagrantnému porušeniu Ústavy SR v súvislosti s odvolaním Muňka. "Môžem povedať, že ma to veľmi mrzí a niekto by mal niesť za to zodpovednosť. Možno môj predchodca (Jozef Mihál - pozn. TASR), možno pani premiérka (Iveta Radičová - pozn. TASR) a možno aj celá vláda, ktorá tento nezákonný postup akceptovala," uzavrel.