Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

R. Fico: D. Saková je profesionálka, v rezorte vnútra pôsobí dlhodobo

Na snímke Robert Fico. Foto: TASR Dano Veselský

Post ministra vnútra sa uvoľnil po tom, čo odstúpil Tomáš Drucker. Rezignoval, keď sa rozhodol neodvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Bratislava 24. apríla (TASR) – Nominantka strany Smer-SD na post ministra vnútra Denisa Saková je profesionálka, ktorá dlhodobo pôsobí v tomto rezorte, čo vytvára dobrý predpoklad na to, že svoju funkciu zvládne. Na Facebooku to uviedol predseda Smeru-SD Robert Fico.

"Môžem potvrdiť, že predsedníctvo strany Smer-SD dnes schválilo nomináciu Denisy Sakovej na post ministra vnútra. Chcem zopakovať, že strana Smer-SD má na základe výsledkov parlamentných volieb a koaličnej zmluvy právo obsadiť tento post a akékoľvek spochybňovanie tejto procedúry je popretím demokratických princípov," uviedol Robert Fico.

Post ministra vnútra sa uvoľnil po tom, čo odstúpil Tomáš Drucker. Rezignoval, keď sa rozhodol neodvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara. Rezort dočasne vedie premiér Peter Pellegrini. Smer-SD pravidelne pripomína, že prezident musí vymenovať kandidáta, ktorého mu predloží predseda vlády.