Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Rokovanie vlád SR a Ukrajiny si vyžiada bezpečnostné opatrenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Pyrotechnické prehliadky vykonajú psovodi so služobnými psami špeciálne vycvičenými na vyhľadávanie výbušnín s kolegami z košického pohotovostného policajného útvaru.

Bratislava/Michalovce 10. apríla (TASR) - Na bezpečnosť a ochranu verejného poriadku počas štvrtkového (11. 4.) zasadnutia vlád Slovenskej republiky a Ukrajiny v Michalovciach bude dohliadať dostatočné množstvo policajtov a bezpečnostných zložiek. Ubezpečilo o tom Ministerstvo vnútra (MV) SR. O prípadných obmedzeniach v súvislosti s rokovaním má informovať Mestský úrad mesta Michalovce.

"Vyčlenení policajti budú dohliadať na bezpečnosť nielen vládnych delegácií, ale zvýšený počet policajtov môžete stretnúť aj na cestách, ktorými sa vládne autokolóny budú presúvať, aby tak zabezpečili ich plynulý prejazd," priblížil rezort. Širokú verejnosť žiada o ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov príslušníkov Policajného zboru. Rozsah, formy bezpečnostných opatrení a spôsob poskytovania ochrany z takticko-bezpečnostných dôvodov nešpecifikovalo.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach vyčlenilo podľa MV SR dostatočný počet policajtov, ktorí budú dohliadať na pokojný a nerušený priebeh a ochranu verejného poriadku počas celej doby spoločného stretnutia predstaviteľov oboch zúčastnených vlád. Pripravení sú policajti rôznych útvarov v pôsobnosti košického krajského riaditeľstva v súčinnosti s kolegami z Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance.

Pyrotechnické prehliadky vykonajú psovodi so služobnými psami špeciálne vycvičenými na vyhľadávanie výbušnín s kolegami z košického pohotovostného policajného útvaru.

Vláda bude vo štvrtok na rokovaní s ukrajinským kabinetom hovoriť o projektoch cezhraničnej spolupráce, dopravných prepojeniach a spolupráci v oblasti energetiky. Jednou z hlavných tém stretnutia bude aj obnova Ukrajiny.


Pred spoločným rokovaním vlády uzatvoria parkoviská v centre Michaloviec



V súvislosti so štvrtkovým (11. 4.) stretnutím členov slovenskej a ukrajinskej vlády v Michalovciach budú v meste dopravné obmedzenia. Samospráva informovala na sociálnej sieti, že v meste uzavrú viaceré parkoviská už v stredu. Dôvodom uzávery sú bezpečnostné opatrenia v súvislosti s výjazdovým rokovaním slovenskej a ukrajinskej vlády.

Uzavretý bude vjazd na parkovisko za obchodným domom Dodo a mestským úradom na ulici Kpt. Nálepku, vjazd k budove Zlatého býka, parkovisko pred budovou Mestského kultúrneho strediska a poliklinikou, ako aj úsek Duklianskej ulice smerujúci k centrálnej mestskej zóne. Uzavretie parkovísk sa začne 10. apríla o 16.00 h a potrvá až do 11. apríla 18.00 h.

V Michalovciach sa budú členovia slovenskej a ukrajinskej vlády vo štvrtok zaoberať projektami cezhraničnej spolupráce, dopravnými prepojeniami a spoluprácou v oblasti energetiky. Ministri sa budú zaoberať aj obranným priemyslom, spoluprácou pri odmínovaní ukrajinských území či logistickou podporou. Jednou z hlavných tém stretnutia bude aj obnova Ukrajiny. V rámci podujatia budú ministri tiež rokovať o problematike poľnohospodárstva či školstva.