Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

SaS kritizuje odklad voľby kandidátov na sudcu ÚS

Na snímke poslankyňa NRSR Mária Kolíková (SaS). Foto: TASR - Martin Baumann

Kolíková zároveň skritizovala aj odvolanie Majerníka a Mazáka z funkcie členov Súdnej rady SR.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 2. mája (TASR) - Opozičná SaS kritizuje presunutie voľby kandidátov na sudcu Ústavného súdu (ÚS) SR v parlamente aj odvolanie Andreja Majerníka a Jána Mazáka z funkcie členov Súdnej rady SR. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to uviedli poslanci za SaS.

Poslankyňa parlamentu Mária Kolíková (SaS) si myslí, že voľbu v parlamente odložili preto, aby si nového sudcu ÚS spomedzi kandidátov mohol vybrať už nový prezident Peter Pellegrini. "Je to spôsob, ako sa nedodržiava zákon," podotkla. Opozícia by sa podľa jej slov vedela zhodnúť na menách dvoch kandidátov na sudcu ÚS, ktorých by podporila.

Kolíková zároveň skritizovala aj odvolanie Majerníka a Mazáka z funkcie členov Súdnej rady SR. Dôvody, pre ktoré boli odvolaní, považuje za hlúpe klamstvá. Vlastnú nomináciu na nového člena Súdnej rady SaS neplánuje. "Je zrejmé, že náš návrh by neprešiel. Keby sme videli, že je akákoľvek šanca, tak by sme o tom viac uvažovali. Momentálne si nemyslíme, že by to danej osobe prinieslo nejaký prospech, ale skôr lynč," dodala poslankyňa.