Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Zatknutie podnikateľa Mariana K. vníma SaS ako krok k očiste krajiny

Na snímke podnikateľ Marián Kočner. Foto: TASR - Jakub Kotian

SaS tiež zdôrazňuje, že po tomto podnikateľovi by mali nasledovať ďalší.

Bratislava 20. júna (TASR) - Zatknutie podnikateľa Mariana K. vníma opozičná SaS ako krok k očiste krajiny od nespravodlivosti a arogancie moci. Liberáli však zároveň zdôrazňujú, že spravodlivosť na Slovensku sa bude "lámať" práve na tom, či sa podarí v tomto duchu pokračovať.

"Je to práca poctivých príslušníkov polície, prokurátorov a ďalších ľudí, ktorí pomáhali. Teraz bude veľký boj o to, aby zostal vo väzení a bol spravodlivo potrestaný," skonštatoval poslanec Jozef Rajtár. Reč by pritom podľa neho nemala byť len o podnikateľových zmenkách, ale aj o jeho správnaní a obťažovaní niektorých novinárov.



SaS tiež zdôrazňuje, že po tomto podnikateľovi by mali nasledovať ďalší. Ak sa tak nestane, strana nemieni povoliť v tlaku na Smer-SD a celú vládnu koalíciu.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu zadržala podnikateľa Mariana K. "Na základe vydaného pokynu dozorovým prokurátorom bola policajtmi NAKA zadržaná osoba M. K. V súčasnosti sú s ňou vykonávané procesné úkony a o ďalšom postupe rozhodne vyšetrovateľ v zmysle Trestného poriadku," povedal hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl. Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) potvrdil, že podnikateľa zadržali vo veci týkajúcej sa zmeniek.