Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

SDKÚ-DS dnes rozhodne o zatknutom funkcionárovi I. Schnorrerovi

Foto: TASR

Schnorrer je predsedom miestneho zväzu v Dunajskej Lužnej. Pozastavenie výkonu jeho funkcií navrhuje krajská predsedníčka strany Lucia Žitňanská.

Bratislava 2. júla (TASR) - Predsedníctvo Regionálneho zväzu SDKÚ-DS Bratislava dnes rozhodne o osude kvestora Akadémie Policajného zboru Igora Schnorrera, ktorého v piatok (29.6.) zadržala polícia. Schnorrer je predsedom miestneho zväzu v Dunajskej Lužnej. Pozastavenie výkonu jeho funkcií navrhuje krajská predsedníčka strany Lucia Žitňanská.

Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) nepredpokladá, že by k pozastaveniu nedošlo. "Informácie, ktoré som sa dozvedel z médií, považujem za také vážne, že si myslím, že by mal mať pozastavený výkon funkcií," povedal dnes pre TASR. Štefanec je presvedčený, že ide o princíp a očakáva, že výkon funkcií bude Schnorrerovi pozastavený.

Schnorrera zadržali v piatok spolu s ďalšími funkcionármi policajnej akadémie. Podľa webového portálu denníka Sme boli medzi nimi rektor akadémie Václav Krajník, prorektor pre projektové riadenie a informatizáciu Tomáš Fazekaš a ďalší vedecko-technický pracovník. Dôvodom malo byť obvinenie zo zneužitia právomocí verejného činiteľa. Podľa denníka Nový čas obvinenie už padlo voči trom zatknutým s výnimkou prorektora.