Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

SNS podporí v druhom kole volieb P. Pellegriniho

Na snímke predseda Národnej rady (NR) SR a kandidát na prezidenta SR Peter Pellegrini prichádza do svojej volebnej centrály v Bratislave počas 1. kola prezidentských volieb v sobotu 23. marca 2024. Foto: TASR Martin Baumann

Druhé kolo volieb bude v sobotu 6. apríla.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 26. marca (TASR) - Koaličná SNS plne podporí v druhom kole prezidentských volieb kandidáta Petra Pellegriniho. Informovala o tom hovorkyňa strany Zuzana Škopcová. SNS deklaruje, že v rámci podpory Pellegriniho chce aktivizovať svojich členov i starostov. Kandidáta Ivana Korčoka označila SNS za zástupcu opozície.

"Slovenská národná strana s druhým kolom prezidentských volieb jasne deklaruje, že plne podporí Petra Pellegriniho. Ivan Korčok je zástupca opozície. Peter Pellegrini má šancu byť prezidentom koalície," uviedla hovorkyňa SNS.

SNS je pripravená potvrdiť svoju podporu aktivizáciou svojich členov, starostov. "Čo plne zadeklaruje predseda SNS Andrej Danko na budúcotýždňovom koaličnom stretnutí," doplnila Škopcová.

SNS už v pondelok (25. 3.) oznámila, že sa chce stretnúť s Pellegrinim aj s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Stretnutie v súvislosti s prezidentskými voľbami avizuje na 2. apríla.

Druhé kolo volieb bude v sobotu 6. apríla. Postúpili doň Korčok, ktorý získal 42,51 percenta hlasov, a Pellegrini so ziskom 37,02 percenta hlasov. Pôvodne kandidoval aj predseda SNS Andrej Danko. Kandidatúru napokon stiahol v prospech Štefana Harabina, ktorý skončil v prvom kole prezidentských volieb na treťom mieste.