Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Kiska, Danko a Fico sa nedohodli na spoločnom texte deklarácie

Na snímke zľava prezident SR Andrej Kiska, predseda Národnej rady SR Andrej Danko a predseda vlády SR Robert Fico po spoločnom rokovaní v reprezentačných priestoroch Bratislavského hradu 9. marca 2018. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Hoci sa nezhodli na celom texte deklarácie, všetci traja sa vyjadrili za zachovanie pokoja v spoločnosti.

Bratislava 9. marca (Teraz.sk/TASR) - Dnešné rokovanie troch najvyšších ústavných činiteľov prezidenta Andreja Kisku, predsedu NR SR Andreja Danka a premiéra Roberta Fica nedospelo k spoločnému písomnému dokumentu. Hoci sa nezhodli na celom texte deklarácie, všetci traja sa vyjadrili za zachovanie pokoja v spoločnosti. Po rokovaní to uviedol predseda NR SR A. Danko (SNS).



"Vítam toto stretnutie, na ktorom sme prešli aktuálne politické témy. Síce sme neskoncipovali politickú deklaráciu, ale želáme si, aby v spoločnosti bol zachovaný pokoj. My traja urobíme všetko v rámci našich kompetencií, aby neboli udalosti posledných dní akokoľvek politicky zneužívané," povedal Danko, ktorý stretnutie inicioval. Premiér Robert Fico (Smer-SD) a prezident Andrej Kiska sa priamo po stretnutí nevyjadrili.

Kiska už vo štvrtok (8.3.) povedal, že ak má mať toto rokovanie zmysel, jeho výsledkom má byť spoločná deklarácia, ktorej text poslal Dankovi aj Ficovi. Premiér však prišiel na rokovanie s vlastným textom, v ktorom napríklad nebola veta o tom, že politici nebudú okolo protestov šíriť konšpiračné teórie, ani ich inak dehonestovať.