Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Súhrn vládou prerokovaných návrhov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

TASR prináša sumár vládou prerokovaných zákonov.

Bratislava/Michalovce 11. apríla (TASR) - Maximálna suma dotácie na podporu humanitárnej pomoci pre fyzickú osobu by sa mala zvýšiť na 1500 eur. Vyplýva to z novely zákona o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, ktorú vo štvrtok schválila vláda. Kabinet Roberta Fica (Smer-SD) zároveň požiadal parlament o prerokovanie novely v skrátenom konaní.




Bratislava/Michalovce 11. apríla (TASR) - Štátne finančné aktíva vo výške 3,9 milióna eur budú použité na príspevok do kapitálového fondu spoločnosti Slovensko IT. Vyplýva to z návrhu ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richarda Rašiho (Hlas-SD), ktorý vo štvrtok schválila vláda.




Bratislava/Michalovce 11. apríla (TASR) - Samosprávy majú do konca mája dostať celú sumu dane z príjmov právnických osôb určenú na rok 2024. Po odpočítaní doteraz poskytnutých mesačných splátok by tak mali obce získať takmer 158 miliónov eur a vyššie územné celky (VÚC) necelých 68 miliónov eur. Vyplýva to z návrhu novely zákona o rozpočtovom určení výnosu dane z príjmov územnej samospráve, ktorý vo štvrtok schválila vláda. Zároveň navrhla Národnej rade (NR) SR prerokovať novelu v skrátenom legislatívnom konaní.




Bratislava 10. apríla (TASR) - Slovensko a Ukrajina podpíšu dohodu, ktorá má uľahčiť vykonávanie zárobkovej činnosti rodinných príslušníkov členov diplomatickej misie alebo konzulárneho úradu. Návrh dohody v stredu schválila vláda.