Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

T. Drucker vyzbieral polovicu podpisov potrebných na vznik strany

Na archívnej snímke exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Drucker zdôrazňuje potrebu spravodlivého zdravotníctva pre všetkých. Hovorí tiež o lepšom živote rodín a seniorov a riešiť chce aj regióny. Tie by mali byť podľa neho silné a fungujúce.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker už vyzbieral polovicu hlasov potrebných na vznik novej politickej strany s názvom Dobrá voľba. Informoval o tom v sobotu na sociálnej sieti. Na registráciu strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov.

"V týchto dňoch zbierame po celom Slovensku podpisy na vznik Dobrej voľby. Už sa nám podarila polovica," uviedla novovznikajúca strana s tým, že čoskoro predstaví svoj tím a priority programu. Dôraz kladie strana na "reálne riešenia", ktorými chce zlepšiť krajinu.

Drucker zdôrazňuje potrebu spravodlivého zdravotníctva pre všetkých. Hovorí tiež o lepšom živote rodín a seniorov a riešiť chce aj regióny. Tie by mali byť podľa neho silné a fungujúce.

Spolupracovať s ním bude Tomáš Kuča, ktorý s ním spolupracoval už v Slovenskej pošte, na ministerstve zdravotníctva a doteraz pôsobil pri premiérovi Petrovi Pellegrinim (Smer-SD). V súvislosti s Druckerovou stranou sa spomína aj Lucia Kurilovská, ale aj poslanci Národnej rady SR Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová (obaja Most-Híd).

Hovorilo sa aj o Pellegrinim, ale premiér tvrdí, že s Druckerom o spolupráci nehovoril. Priznal však, že v Smere-SD hovoria aj o jeho ďalšom fungovaní.

Na registráciu strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov. Po ich odovzdaní má Ministerstvo vnútra SR do 30 dní rozhodnúť o registrácii strany. Na Slovensku je zatiaľ registrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí.