Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Prokuratúra:Účtovníctvo Kiskovcov kontrolujú na základe nových dôkazov

Andrej Kiska, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Trestné stíhanie pre podozrenie z daňovej trestnej činnosti je vedené od januára 2018.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Potreba kontroly účtovníctva a zaistených materiálov zo spoločnosti KTAG, s. r. o., Poprad vyplýva z aktuálnej dôkaznej situácie. Trestné stíhanie pre podozrenie z daňovej trestnej činnosti je vedené od januára 2018. TASR informovala Krajská prokuratúra (KP) v Prešove.

"Vyšetrovacie úkony vykonané vyšetrovateľom v spoločnosti KTAG, s. r. o., Poprad 7. a 8. novembra 2018 nemožno v žiadnom prípade nazvať raziou," uviedla prokuratúra. Účtovníctvo spoločnosti vydal konateľ vyšetrovateľom dobrovoľne.

Podľa prokuratúry vykonal vyšetrovateľ so znalcom z odboru elektrotechniky v tejto veci len jeden procesný úkon, a to "zaistenie účtovníctva za príslušné obdobie v listinnej a elektronickej podobe bez fyzického zaistenia výpočtovej techniky".

Aj keď si polícia robí len svoju prácu, jej postup vyvoláva podľa prezidenta SR Andreja Kisku viacero otázok. Uviedol, že vyšetrovateľ v tejto veci konal už dvakrát, pričom oba prípady uzavreli s tým, že k porušeniu zákona nedošlo.