Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

V kauze Bonaparte prebieha prípravné konanie, čaká sa na posudok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Trestnú vec dozoruje Krajská prokuratúra Bratislava.

Bratislava 4. marca (TASR) - V prípade kauzy bytového komplexu Bonaparte v Bratislave prebieha prípravné konanie. Trestné stíhanie je vedené pre trestný čin skrátenie dane a poistného, začalo sa v septembri minulého roka. Polícia v súčasnosti očakáva doručenie znaleckého posudku.

"V danej veci sa doposiaľ vykonávajú potrebné procesné úkony v rámci prípravného konania, taktiež sa očakáva v krátkom období doručenie znaleckého posudku. Až po ich ukončení a vyhodnotení všetkých dôkazov vyšetrovateľ finančnej polície vydá meritórne rozhodnutie," povedala pre TASR hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Trestnú vec dozoruje Krajská prokuratúra Bratislava. "Trestné oznámenie bolo podané na Generálnu prokuratúru SR dňa 12. 7. 2018, ktoré bolo odstúpené na Úrad špeciálnej prokuratúry a následne na Krajskú prokuratúru Bratislava," ozrejmil prokurátor a hovorca KP Bratislava Matej Izakovič.

Trestné stíhanie pre zločin skrátenia dane a poistného sa podľa jeho slov začalo 13. septembra 2018. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie prokuratúra neposkytuje k prípadu bližšie informácie.