Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Vedomostný kvíz o drogách prináša mládeži možnosť výhry skvelých cien

Foto: TASR

Do záverečného žrebovania o poukážky na nákup elektroniky a kníh podľa vlastného výberu v celkovej hodnote 2500 eur bude zaradený každý úspešný riešiteľ kvízu.

Bratislava 19. októbra (OTS) - Tlačová agentúra Slovenskej republiky prichádza s novou edíciou projektu Nebuď otrok drog. Hlavnou aktivitou v poradí už piateho ročníka je vedomostný kvíz, dostupný na webovej stránke projektu www.nebudotrokdrog.sk. Prostredníctvom kvízu sa žiaci a študenti základných a stredných škôl oboznámia s rizikami spätými s užívaním drog. Všetci tí, ktorí úspešne zodpovedajú kvízové otázky, budú zároveň zaradení do záverečného žrebovania o hodnotné ceny.

Na desiatich vyžrebovaných výhercov čakajú ceny v celkovej hodnote 2500 eur, ktorými sú poukážky na nákup elektroniky a kníh podľa vlastného výberu. Jedinou podmienkou účasti v záverečnom žrebovaní je správne zodpovedanie celkovo 15 kvízových otázok, týkajúcich sa viacerých oblastí súvisiacich s drogami. Riešitelia kvízu nemusia mať podrobne naštudovanú problematiku, správnu odpoveď na každú otázku nájdu v sprievodnom texte, uvedenom pri príslušnej otázke.

Kvíz je určený všetkým žiakom II. stupňa základných škôl, špeciálnych škôl a študentom stredných škôl a osemročných gymnázií na území Slovenskej republiky. Kvíz bude na stránke projektu dostupný do 2. decembra 2018. Mená vyžrebovaných výhercov budú zverejnené na rovnakej stránke nasledujúci deň, 3. decembra 2018. Všetky potrebné informácie o projekte, vrátane štatútu súťaže, sú dostupné na www.nebudotrokdrog.sk.

Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva SR v rámci účelovej dotácie na podporu protidrogových aktivít pre rok 2018.