Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

VIDEO: Veľtrh Security v Bratislave predstavuje bezpečnostné kamery

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Takmer 70 domácich aj zahraničných firiem na veľtrhu predstavuje najmodernejšie produkty bezpečnostnej techniky.

Bratislava 7. septembra (TASR) – Rôzne druhy bezpečnostných kamier, sklo, ktoré sa mení z priehľadného na nepriehľadné, nové typy detektorov výbušnín a narkotík a mnohé ďalšie produkty z oblasti bezpečnosti si môžu pozrieť záujemcovia na 20. ročníku veľtrhu Security Bratislava, ktorý dnes slávnostne otvorili v hlavnom meste.

Takmer 70 domácich aj zahraničných firiem na veľtrhu predstavuje najmodernejšie produkty bezpečnostnej techniky. Zaujímavosťou je napríklad inteligentné sklo, ktoré sa mení z nepriehľadného na priehľadné a naopak jednoduchým stlačením vypínača.

„Pomocou elektrického prúdu viete akúkoľvek sklenenú plochu meniť z nepriehľadnej na priehľadnú. Je to vlastne špeciálna fólia, ktorá sa nalepí na ľubovoľné sklo alebo plexisklo. Keď je bez prúdu, je nepriehľadná, je to akoby mliečne sklo. Akonáhle do toho pustíte elektrický prúd, stane sa priehľadnou,“ vysvetlil Martin Minárik zo spoločnosti LB SERVIS SK, s.r.o.




Ďalším vystavovaným produktom je aj detektor výbušnín a narkotík, ktorým spoločnosti reagujú na teroristické hrozby. Skúmaný povrch sa pretrie viackrát použiteľným pásikom a vloží sa do detektora na analýzu. Skúmaným povrchom môže byť batožina, náklad, vozidlá či rôzne kontajnery.

Veľtrh dnes slávnostne otvorila štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Denisa Saková. „Najviac ma asi zaujali rôzne technologické pokroky v rámci kamerových systémov, je tu nainštalovaná kamera, ktorá má záber 360 stupňov. Potom to boli zabezpečovacie systémy, ktoré sa dajú použiť na rôzne systémy stravovania, dochádzkové systémy a zvýšenie kvality služieb pre našich zamestnancov,“ povedala pre TASR.