Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Na veľvyslanectvo ČR v Bratislave prišlo odvoliť 491 Čechov

Voliči na Slovensku sa mohli zapojiť do predčasných českých parlamentných volieb na veľvyslanectve ČR v Bratislave. Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Väčšina z nich prišla voliť na základe voličského preukazu.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Na veľvyslanectve Českej republiky v Bratislave sa na predčasných voľbách do Poslaneckej snemovne českého parlamentu zúčastnilo 491 voličov. Väčšina z nich prišla voliť na základe voličského preukazu.

"Celkovo sme zaregistrovali 331 občanov z ČR, ktorí boli v dobe volieb v Bratislave a využili možnosť voliť na voličský preukaz," uviedol predseda okrskovej volebnej komisie zriadenej na veľvyslanectve Tomáš Jadlovský. Zvyšných 160 voličov tvorili Česi žijúci v Slovenskej republike. Tí boli zapísaní vo voličskom zozname na veľvyslanectve. Celkovo bolo v tomto zozname zapísaných 460 českých občanov žijúcich v SR, možnosť voliť tak využila približne tretina z nich.

Vo volebných miestnostiach v ČR bol podľa medializovaných správ najväčší nápor voličov hneď na začiatku volieb. Na veľvyslanectve ČR v Bratislave to bolo rovnaké. "Môžem potvrdiť, že aj u nás bola najväčšia vlna voličov hneď po spustení hlasovania, v piatok (25.10.) po 14. hodine," informoval Jadlovský.