Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Vynesenie rozsudku v kauze asistenta poslanca NR SR sa opäť posúva

Na archívnej snímke vľavo poslanec za stranu SAS Jozef Rajtár a vpravo jeho poslanecký asistent Filip R. Foto: TASR - Jakub Kotian

Podľa medializovaných informácií mal Filip R. ako zamestnanec komerčnej banky preniknúť do účtu vtedajšieho šéfa rezortu vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD).

Bratislava 18. júna (TASR) - V kauze obžalovaného Filipa R., asistenta poslanca Národnej rady SR Jozefa Rajtára, v utorok 19. júna verdikt nepadne.

Pôvodne boli na tento deň naplánované záverečné reči a očakávalo sa vynesenie rozsudku. Ako pre TASR uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak, v trestnej veci obžalovaného F. R. bolo Okresnému súdu Bratislava V v pondelok popoludní doručené písomné ospravedlnenie neúčasti obhajcu na vytýčenom utorkovom hlavnom pojednávaní a žiadosť obhajcu o nový termín hlavného pojednávania z dôvodu jeho aktuálnej práceneschopnosti.

Filip R. čelí obžalobe z trestného činu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. V prípade dokázania viny môže stráviť za mrežami tri až osem rokov.

Podľa medializovaných informácií mal Filip R. ako zamestnanec komerčnej banky preniknúť do účtu vtedajšieho šéfa rezortu vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Údaje z tohto účtu sa potom objavili v niektorých médiách.