Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Minulý týždeň pri zrážke s vlakom zomreli dvaja ľudia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Železnice minulý týždeň riešili aj výpadok napájania trakčného vedenia v úseku Plaveč - Prešov. Blesk tam prepálil trolejový drôt.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Železnice Slovenskej republiky zaznamenali v uplynulom týždni dve úmrtia spôsobené zrážkou s vlakom, ďalšie osoby sa ťažko zranili. Informoval o tom hovorca ŽSR Michal Lukáč.

K prvej smrteľnej zrážke osoby s vlakom došlo minulý týždeň vo štvrtok pri zastávke Kostolná-Záriečie (okres Trenčín). Muž sedel na zastávke a tesne pred príchodom vlaku vstúpil do koľajiska. K zrazeniu muža došlo aj v úseku Malá Lodina - Kysak (Košice okolie).

Hasiči museli zo železničnej trate odstraňovať vozidlo, ktoré tam malo vo štvrtok nehodu. "ŽSR ako manažér infraštruktúry opakovane apelujú na všetkých vodičov, chodcov, cyklistov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie," zdôraznil v tejto súvislosti hovorca.

V prípade uviaznutia vozidla na železničnom priecestí je potrebné zavolať na telefónne číslo 112 a nahlásiť jedinečné identifikačné číslo priecestia. To sa zvyčajne nachádza na zadnej strane výstražníkov alebo dopravného značenia. Operátori následne varujú rušňovodiča.

Železnice minulý týždeň riešili aj výpadok napájania trakčného vedenia v úseku Plaveč - Prešov. Blesk tam prepálil trolejový drôt. Doprava bola z tohto dôvodu prerušená na takmer päť hodín.