Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Atlét Michael Johnson utrpel slabšiu porážku, zotavuje sa dobre

Na archívnej snímke americký tím v behu na 4x400 m sa raduje zo zisku zlatej medaily na OH 2000 v Sydney 30. septembra 2000. Zľava Antonio Pettigrew, Calvin Harrison, Michael Johnson a Alvin Harrison. Foto: TASR/AP

Johnson v jednom čase súčasne držal svetové rekordy na 200 a 400 m, je osemnásobným majstrom sveta.

Washington 9. septembra (TASR) - Legendárny americký šprintér Michael Johnson sa v domácom prostredí zotavuje z "mini porážky", ktorú utrpel minulý týždeň. Štvornásobný olympijský víťaz podľa vlastných slov verí, že čochvíľa bude úplne v poriadku.

Päťdesiatročný Johnson utrpel tzv. TIA, čo je náhla krátkodobá funkčná porucha mozgu, spôsobená oddelením jednej z jeho častí od prísunu krvi. TIA trvá krátko a nemáva trvalé následky. "Dobrá správa je, že už som doma s rodinou, a že vyšetrenia nepotvrdili problémy so srdcom. Stav sa mi zlepšuje a verím, že som na ceste k úplnému zotaveniu," citovala z jeho oznámenie na sociálnej sieti agentúra DPA.

Johnson v jednom čase súčasne držal svetové rekordy na 200 a 400 m, je osemnásobným majstrom sveta. Na OH 1996 v Atlante sa stal prvým mužom, ktorý získal double na 200 a 400 m. Na OH 2000 v Sydney obhájil zlato na 400 m a následne ukončil kariéru.