Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V nominácii na I. ligu ME družstiev Volko, Hrašnová či Gajanová

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Okrem Slovenska sa v Sandnese na miestnom päťtisícovom štadióne predstavia Bielorusko, Belgicko, Maďarsko, Írsko, Litva, Holandsko, Nórsko, Portugalsko, Rumunsko a Turecko.

Bratislava 29. júla (TASR) - Výkonný výbor Slovenského atletického zväzu odobril nomináciu na I. ligu ME družstiev v nórskom Sandnese (9.-11. augusta). Vo výprave bude 50 športovcov a 13 členov realizačného tímu, nechýbajú tradičné opor.

Halový majster Európy na 60 m Ján Volko, kladivári Martina Hrašnová a Marcel Lomnický, trojskokanka Dana Velďáková či nádeje z nastupujúcej generácie Gabriela Gajanová, Tomáš Veszelka, Andrej Paulíny a bronzový z MEJ na 400 m prekážok Matej Baluch, ktorý však v Nórsku pobeží stodesiatku. Informoval oficiálny web SAZ.

Slovensko postúpilo do I. ligy pred dvomi rokmi, keď ako nováčik II. ligy skončilo v konkurencii 12 tímov v izraelskom Tel Avive druhé za Maďarskom. V druhej najvyššej kategórii (úplne najvyššia je superliga) sa slovenská atletická reprezentácia predstaví prvý raz od zmeny názvu podujatia z Európskeho pohára družstiev na ME družstiev v roku 2009, pričom odvtedy sa muži a ženy nevyhodnocujú samostatne, ale ide o spoločný zmiešaný tím.

Okrem Slovenska sa v Sandnese na miestnom päťtisícovom štadióne predstavia Bielorusko, Belgicko, Maďarsko, Írsko, Litva, Holandsko, Nórsko, Portugalsko, Rumunsko a Turecko. Vzhľadom na reorganizáciu ME tímov bude zotrvanie Slovenska v I. lige mimoriadne náročné, keďže zostupuje až päť družstiev a víťaz postupuje do superligy.

Nominácia SAZ na I. ligu ME družstiev v Sandnese (zdroj: www.atletika.sk):



Muži:

100 a 200 m.: Ján Volko
400 m.: Šimon Bujna
800 a 1500 m.: Andrej Paulíny
3000 a 5000 m.: Tibor Sahajda
3000 m. cez prekážky: Dávid Mazúch
110 m. cez prekážky: Matej Baluch
400 m. cez prekážky: Martin Kučera
Výška: Matúš Bubeník
Žrď: Tomáš Krajňák
Diaľka a trojskok: Tomáš Veszelka
Guľa: Adrián Baran
Disk: Samuel Kováč
Kladivo: Marcel Lomnický
Oštep: Ondrej Bartoň
Štafeta 4 x 100 m.: Ján Volko, Matej Baluch, Šimon Bujna, Oliver Murcko, Denis Danáč
Štafeta 4 x 400 m.: Šimon Bujna, Martin Kučera, Patrik Dömötör, Denis Danáč, Miroslav Marček,
Náhradníci: Marco Adrien Drozda, Samuel Sloboda (obaja šprinty a prekážky), Ján Šuba, Lukáš Beer, Ján Zmoray (všetci skoky), Peter Ďurec, Filip Revaj (obaja behy)

Ženy:

100 a 200 m.: Monika Weigertová
400 m.: Iveta Putalová
800 m.: Gabriela Gajanová
1500 a 3000 m.: Elena Dušková
5000 m.: Silvia Valová
3000 m. cez prekážky: Katarína Beľová
100 m. cez prekážky: Stanislava Lajčáková
400 m. cez prekážky: Daniela Ledecká
Výška: Tatiana Dunajská
Žrď: Lujza Paliderová
Diaľka: Lucia Vadlejch
Trojskok: Dana Velďáková
Guľa: Natália Váleková
Disk: Barbora Jakubcová
Kladivo: Martina Hrašnová
Oštep: Júlia Hanuliaková
Štafeta 4 x 100 m.: Monika Weigertová, Viktória Forster, Daniela Ledecká, Katarína Kišková, Jana Velďáková, Simona Malatincová
Štafeta 4 x 400 m.: Iveta Putalová, Gabriela Gajanová, Daniela Ledecká, Miriam Cidoríková, Simona Malatincová
Náhradníčky: Alexandra Štuková (šprinty, sredné trate), Jana Velďáková, Zuzana Ďurkechová, Krsitína Bošková (všetky skoky)

Realizačný tím: Vladimír Gubrický (vedúci výpravy), Martin Pupiš (vedúci tímu), MUDr. Pavol Hajmássy (lekár), Renáta Gajdárová, Claudia Hladíková (obe fyzioterapeutky), Naďa Bendová, Eugen Laczo, Edmund Kováč, Pavel Slouka, Marcel Lopuchovský, Michal Škvarka, Radoslav Dubovský, Roman Oravec, Pavel Pankuch (všetci tréneri)