Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

AUSTRALIAN OPEN: Schmiedlová po prehre s Mertensovou: Mala som šance

Anna Karolína Schmiedlová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V prvom sete dokázala držať Schmiedlová so súperkou krok iba na jeho začiatku.

Melbourne 15. januára (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Nasadenej dvanástke Belgičanke Elise Mertensovej podľahla 2:6, 5:7. V druhom dejstve nevyužila finalistka podujatia WTA v tasmánskom Hobarte dva setbaly. Jej maximom v Melbourne zostáva 2. kolo z rokov 2015 a 2014.

V prvom sete dokázala držať Schmiedlová so súperkou krok iba na jeho začiatku. Od stavu 1:2 získala Mertensová päť gemov za sebou a úvodné dejstvo sa stalo jasne jej korisťou. V druhom sete si Slovenka vďaka brejku v šiestom geme vybudovala náskok 5:2. Mertensová však v ďalších minútach vyrovnala na 5:5, v desiatej hre odvrátila pri vlastnom servise dva setbaly a dostala sa na koňa. V jedenástom geme po dvojchybe Schmiedlovej opäť zobrala Slovenke servis a zápas už dotiahla do úspešného konca.

"Bol to na úvod ťažký žreb, nastúpila som proti veľmi dobrej hráčke. Nemala som veľké očakávania, no odohrali sme úplne vyrovnané výmeny. Mala som tam veľké šance, škoda, že som ich nevyužila. Keby som si viac verila a mala na svojej strane aj trochu šťastia, mohla som si vynútiť tretí set," povedala Slovenka pre Slovenský rozhlas.

Schmiedlovej tréner Milan Martinec bol s výkonom svojej zverenky spokojný. "Dnes to bol zo strany Kaji opäť výborný zápas. Po prehratom prvom sete prestala robiť chyby. Hrala svoju hru a súperku nútila k chybám. Škoda, že nevyužila proti skúsenej Belgičanke vedenie 5:2 a dva setbaly. Mertensová potvrdila, že je výborná hráčka a druhé dejstvo otočila vo svoj prospech," povedal pre TASR Martinec.

Ženy - dvojhra - 1. kolo:

Elise Mertensová (12-Bel.) - Anna Karolína SCHNIEDLOVÁ (SR) 6:2, 7:5