Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

AUSTRALIAN OPEN: Stephensová postúpila do 3. kola dvojhry

Americká tenistka Sloane Stephensová. Foto: TASR/AP

Víťazka US Open 2017 sa v Melbourne Parku prebojovala do 3. kola prvýkrát od roku 2014.

Melbourne 16. januára (TASR) - Nemecká tenistka Angelique Kerberová postúpila do 3. kola dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne. Druhá nasadená hráčka si v stredajšom zápase poradila s brazílskou súperkou Beatriz Haddadovou Maiovou v dvoch setoch 6:2 a 6:3.

Šampiónka z roku 2016 predviedla spoľahlivý výkon a i keď jej o osem rokov mladšia Brazílčanka občas robila problémy, zápas zvládla. "Bol to ťažký duel. Hrala veľmi dobre a vedela som, že musím podať môj najlepší výkon, aby som uspela," uviedla trojnásobná grandslamová víťazka. V 3. kole sa stretne s domácou Kimberly Birrellovou.

Ďalej suverénne prešla obhajkyňa titulu Caroline Wozniacka. V úlohe tretej najvyššie nasadenej hráčky zdolala Švédku Johannu Larssonovú 6:1, 6:3.

Dvadsaťosemročná Dánka neprehrala za dva zápasy ani set: "Keď predvádzam môj najlepší tenis, je ťažké zdolať ma. Začala som celkom dobre a dosť agresívne. Ona postupom času robila menej chýb, ale ja som sa snažila hrať vyrovnane a vyšlo to," povedala Wozniacka, ktorá môže obhájiť titul na turnaji ako prvá žena od roku 2013, keď sa to podarilo Victorii Azarenkovej: "Cítim sa úžasne. Hneď, ako som sem prišla, mala som pocit, že som doma."

V nasledujúcom kole sa stretne s Ruskou Mariou Šarapovovou. Tá v zápase, ktorý sa skončil vyše polhodinu po polnoci miestneho času, nemala väčšie problémy so Švédkou Rebeccou Petersonovou a zdolala ju 6:2, 6:1. Víťazka podujatia z roku 2008 tak v dvoch dueloch stratila iba tri gemy. "Môj výkon bol dobrý, ale o tomto čase by som mala už dávno ležať v posteli. Prišli sme na kurt veľmi neskoro, takže je to niečo úplne iné, čo sa týka prípravy. Ale som veľmi rada, že som vyhrala pred týmto úžasným publikom," povedala priamo na kurte. Pre Šarapovovú to bolo jubilejné 600. víťazstvo v kariére. "To je teda naozaj veľa tenisu," zasmiala sa. "Hrám ho už od štyroch rokov a stále mám pocit, že mám čo vrátiť tomuto športu, ktorý mi dal tak veľa. Proti Wozniackej to bude veľmi ťažké 3. kolo, je to tretia nasadená hráčka a nie je tajomstvo, že to tu má veľmi rada," dodala tridsaťjedenročná Šarapovová.

Bez straty setu pokračuje turnajom aj Češka Petra Kvitová, ktorá v prvom kole vyradila Slovenku Magdalénu Rybárikovú. V stredajšom zápase druhého kola si bez väčších problémov poradila aj s rumunskou súperkou Irinou-Cameliou Begovou v dvoch setoch 6:1 a 6:3. "Myslím si, že so svojou hrou môžem byť spokojná, mám za sebou výbornú prípravu i vydarené posledné turnaje," povedala po triumfe. Dvadsaťosemročná Češka pred štyrmi dňami vyhrala turnaj v Sydney, bol to už jej 26. titul v kariére na okruhu WTA. Kvitová narazí v ďalšom kole na Švajčiarku Belindu Bencicovú, ktorá vyradila Kazašku Juliu Putincevovú po setoch 7:5, 4:6 a 6:2.

Američanka Sloane Stephensová si ako nasadená päťka v stredu poradila s Maďarkou Timeou Babosovou 6:3, 6:1. Víťazka US Open 2017 sa v Melbourne Parku prebojovala do 3. kola prvýkrát od roku 2014. "Začínam sa zlepšovať v oblastiach, v ktorých sa mi dosiaľ nedarilo. Podanie súperky bolo neskutočne dobré. Musela som byť trpezlivá a vydržať," povedala 25-ročná Stephensová na oficiálnej webstránke podujatia.

Ruska Anastasia Pavľučenkovová vyradila Holanďanku Kiki Bertensovú nasadenú ako deviatu po výsledku 3:6, 6:3 a 6:3. O prekvapenie sa postarala držiteľka voľnej karty Kimberly Birrellová, keď zdolala 29. nasadenú Donnu Vekičovú z Chorvátska 6:4, 4:6 a 6:1. "Je to neuveriteľné, budem hrať ďalší zápas!" vykríkla od radosti 20-ročná Austrálčanka, ktorej patrí v rebríčku 240. miesto.

Ženy - dvojhra - 2. kolo:

Petra Martičová (31-Chor.) - Markéta Vondroušová (ČR) 6:4, 7:5, Caroline Garciová (19-Fr.) - Zoe Hivesová (Aus.) 6:3, 6:3, Alexandra Sasnovičová (Biel.) - Anett Kontaveitová (20-Est.) 6:3, 6:3, Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) - Kiki Bertensová (9-Hol.) 3:6, 6:3, 6:3, Sloane Stephensová (5-USA) - Timea Babosová (Maď.) 6:3, 6:1, Ashleigh Bartyová (15-Aus.) - Ja-fan Wang (Čína) 6:2, 6:3, Maria Sakkariová (Gréc.) - Astra Sharmaová (Aus.) 6:1, 6:4, Amanda Anisimovová (USA) - Lesia Curenková (24-Ukr.) 6:0, 6:2, Danielle Rose Collinsová (USA) - Sachia Vickeryová (USA) 6:3, 7:5, Kimberly Birrellová (Aus.) - Donna Vekičová (29-Chor.) 6:4, 4:6, 6:1, Caroline Wozniacka (3-Dán.) - Johanna Larssonová (Švéd.) 6:1, 6:3, Arina Sobolenková (11-Biel.) - Katie Boulterová (V. Brit.) 6:3, 6:4, Petra Kvitová (8-ČR) - Irina-Camelia Begová (Rum.) 6:1, 6:3, Belinda Bencicová (Švaj.) - Julia Putincevová (Kaz.) 7:5, 4:6, 6:2, Angelique Kerberová (2-Nem.) - Beatriz Haddadová Maiová (Braz.) 6:2, 6:3, Maria Šarapovová (30-Rus.) - Rebecca Petersonová (Švéd.) 6:2, 6:1