Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Slovenky vstúpili do bojov o umiestnenie triumfom nad Kanadou

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lenka Krošláková

Slovenky mali pomalší rozbeh, viac z hry mali v prvej štvrtine Kanaďanky, ale k žiadnemu výraznejšiemu trháku sa nedostali.

Neapol 7. júla (TASR) – Slovenské basketbalistky vstúpili do bojov o umiestnenie na Svetovej letnej univerziáde v talianskom Neapole úspešne. V skupine o 9. – 16. miesto zvíťazili nad Kanadou 54:53. Zverenkyne trénera Pavla Horičku čaká najbližší duel už zajtra o 13:00, v zápase o 9. – 12. miesto si zmerajú sily s Maďarskom.

Slovenky mali pomalší rozbeh, viac z hry mali v prvej štvrtine Kanaďanky, ale k žiadnemu výraznejšiemu "trháku" sa nedostali. Po bodovo chudobnejšej prvej štvrtine svietil na tabuli stav 10:13 v neprospech SR. V druhej časti však Slovenky zabrali, najmä v ofenzíve. Spolu s dobrou obranou sa im podarilo otočiť vedenie na svoju stranu a napokon po prvom polčase vyhrávali 29:25.

Ani polčasová prestávka nezabrzdila slovenský výber, ten naopak ešte viac zatlačil na svojho súpera, z čoho pramenilo navyšovanie náskoku. Pred záverečnou 10-minútovkou vyhrávalo Slovensko 42:32. Kanaďanky ešte v koncovke zariskovali, ale víťazstvo si už Slovenky nenechali zobrať z rúk.

Svetová letná univerziáda

Ženy - o 9. – 16. miesto:

Slovensko – Kanada 54:53 (29:25)