Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Beridze a Čögley už nebudú obliekať dres AS Trenčín

Trenčan Giorgi Beridze (vľavo) sa teší po góle. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V trenčianskom drese odohral Beridze dovedna 46 zápasov, v ktorých strelil 12 gólov.

Trenčín 29. mája (TASR) - Gruzínsky krídelník Giogi Beridze a obranca Peter Čögley už nebudú v nasledujúcej sezóne obliekať dres futbalistov AS Trenčín. Informáciu zverejnil fortunaligista na svojej oficiálnej stránke.

Gruzínsky reprezentant bol v tíme piateho celku uplynulého ročníka Fortuna ligy na jeden a pol ročnom hosťovaní z belgického KAA Gent. V trenčianskom drese odohral Beridze dovedna 46 zápasov, v ktorých strelil 12 gólov. "V drese AS Trenčín som odohral zápasy v európskom pohári. Naskočil som do mužského futbalu a posunul som sa o ďalší krok v mojej kariére. Ďakujem klubu a fanúšikom za všetko," povedal Beridze.

V tíme dvojnásobného slovenského majstra nebude v nasledujúcej sezóne pôsobiť ani 29-ročný pravý obranca Čögley, ktorého kontrakt vyprší 1. júla. Odchovanec trenčianskeho klubu prezradil svoje plány do budúcnosti: "Rád som odohral tento ročník v drese AS. Je to môj klub a vždy ním ostane. Môžem prezradiť, že som dostal ponuku na zaradenia sa do klubových štruktúr, ale rád by som ešte hral futbal na ligovej úrovni."

Pôsobenie oboch hráčov v trenčianskom drese zhodnotil generálny manažér klubu Róbert Rybníček: "Obom ďakujeme za prácu, ktorú pre tento klub odviedli. Škoda, že Beridze vynechal veľkú časť zimnej prípravy a časť jari, keďže na sústredení v Turecku sa zranil. Vedeli sme, že jeho herný potenciál je väčší. Napokon sa začal prejavovať až v posledných dvoch kolách, čo sa napokon ukázalo ako kľúčové. Preto môžem povedať, že svoju misiu splnil k spokojnosti oboch strán. Peter Čögley prišiel v rozbehnutej sezóne a priniesol to, čo sme predpokladali. Čo bolo možné z hľadiska jeho hernej kvality. Obe strany však vnímajú využitie jeho potenciálu trochu inak. Preto sa dnes rozchádzame. Do budúcna však nie je vylúčené, že sa naše cesty na profesionálnej úrovni možno opäť stretnú."

Trenčín si v nedeľnajšom finále play off o účasť v Európskej lige poradil so Žilinou 2:1 po predĺžení a zabezpečil si tak účasť v prvom predkole druhej najprestížnejšej európskej súťaže.