Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Mäkäräinenová bude obhajovať veľký glóbus, Oberhoferová skončila

Fínka Kaisa Mäkäräinenová. Foto: TASR/AP

Vo Svetovom pohári bude fínska biatlonistka obhajovať celkové prvenstvo z minulej sezóny, v hodnotení SP 2017/18 tesne predstihla slovenskú reprezentantku Anastasiu Kuzminovú.

Joensuu 16. mája (TASR) - Fínska biatlonistka Kaisa Mäkäräinenová sa rozhodla pokračovať v kariére aj v nasledujúcom ročníku. Vo Svetovom pohári bude obhajovať celkové prvenstvo z minulej sezóny, v hodnotení SP 2017/18 tesne predstihla slovenskú reprezentantku Anastasiu Kuzminovú.

Tridsaťpäťročná Mäkäräinenová informovala prostredníctvom videa na facebooku. Prvýkrát uvažovala o ukončení aktívnej činnosti už v roku 2015, odvtedy ho opakovane odložila. Skončiť chcela aj po uplynulej olympijskej sezóne, ale fínske médiá už v marci naznačili, že ďalší úspech mohol opäť oddialiť jej rozhodnutie.

V celkovom poradí SP zvíťazila premiérovo v ročníku 2010/11 a odvtedy sa v ňom ani raz neumiestnila horšie ako na piatej priečke. Ďalší triumf pridala v sezóne 2013/14, na konte má tiež šesť malých glóbusov. Menej úspechov zažila na vrcholných podujatiach, na majstrovstvách sveta síce nazbierala šesť medailí (1-1-4), na troch zimných olympijských hrách však ani jednu.

Naopak, pokračovať už nebude Talianka Karin Oberhoferová. Bežky a pušku zavesila na klinec vo veku 32 rokov, na konte má bronz z miešanej štafety na ZOH 2014 v Soči, ako aj tri bronzové medaily z MS. Medzi mužmi si minimálne o rok predĺži kariéru 35-ročný belgický reprezentant Michael Rösch. Ešte vo farbách Nemecka nazbieral štafetové zlato na ZOH 2006 v Turíne a tri bronzové medaily v štafetách na svetových šampionátoch.