Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Brankársky lazaret v Trnave, po Filipkovi sa zranil aj Raška

Uprostred brankár Trnavy Martin Raška Foto: TASR/Milan Kapusta

Výsledky z magnetickej rezonancie potvrdili, že mierne natrhnutá achilovka si vyžiada operáciu a Filipko si niekoľko mesiacov oddýchne od futbalu.

Trnava 12. októbra (TASR) - Corgoňligový futbalový klub Spartak Trnava si reprezentačnú prestávku vyplnil prípravným zápasom s regionálnym Červeníkom, v ktorom však suverénne víťazstvo favorita 15:1 zatienilo zranenie brankára Martina Rašku. Piatkové vydanie denníka Šport informuje, že tridsaťpäťročný český gólman po dvadsiatich minútach opustil trávnik a zamieril do nemocnice.

"Zrazil som sa s protihráčom a skončil som s tržnou ranou na ľavom kolene, našťastie vyšetrenia nepotvrdili jeho mechanické poškodenie," cituje denník Šport slová Rašku, ktorý má na kolene desať stehov a niekoľko dní musí byť v úplnom pokoji. V súťažnom zápase by sa podľa vlastných slov mohol objaviť o dva týždne.

Zranený je aj prvý gólman "bílích andelov" Miroslav Filipko, ktorý nedochytal posledný zápas v Košiciach. Výsledky z magnetickej rezonancie potvrdili, že mierne natrhnutá achilovka si vyžiada operáciu a Filipko si niekoľko mesiacov oddýchne od futbalu.

Až z pozície trojky sa tak medzi žrďami objaví budúcu sobotu v ligovom súboji proti majstrovskému MŠK Žilina len 19-ročný Dobrivoj Rusov. "Mali sme troch zdatných brankárov, zostal jeden. Rusov je talentovaný, o jeho výkonnosť sa neobávame, ale je bez ligových skúseností. Riešime vzniknutú situáciu, pracujeme na získaní šikovného brankára. Rokujeme s tromi. Na budúci týždeň by sme mali vedieť viac," povedal tréner brankárov v Spartaku Andrej Kostolanský.