Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

KHL: Slovan neudržal tesný náskok, prehral s Jokeritom

Archívna snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovanisti v zápase trikrát viedli, no nedokázali ho dotiahnuť do víťazného konca. Po prehre so Spartakom Moskva (1:4) tak neuspeli ani v druhom domácom stretnutí za sebou.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom domácom zápase v Kontinentálnej hokejovej lige s fínskym klubom Jokerit Helsinki 3:5, hoci ešte po druhej tretine viedli 3:2. Zverenci trénera Vladimíra Országha nezvládli začiatok tretej časti, keď za nedôslednosti v obrane zaplatili tromi inkasovanými gólmi v priebehu necelých piatich minút.

Slovanisti v zápase trikrát viedli, no nedokázali ho dotiahnuť do víťazného konca. Po prehre so Spartakom Moskva (1:4) tak neuspeli ani v druhom domácom stretnutí za sebou. V priebežnej tabuľke Západnej konferencie zostávajú so ziskom ôsmich bodov na predposlednom 11. mieste. Trojzápasovú domácu sériu zakončia sobotňajším duelom s HK Soči (17.00).

Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa hral od úvodu svižný hokej. Domáci sa ujali vedenia v 6. minúte, keď využili hneď prvú presilovku v zápase - strieľanú prihrávku Taffea usmernil do siete Červený. Hostia kontrovali sériou šancí, pri ktorých sa vyznamenal brankár Štěpánek, najviac sa zapotil pri strele Normana. Jokerit vyrovnal rovnako v početnej výhode, keď sa ujala tečovaná strela Jormakku. Slovanisti nemali pred súperom zvučného mena žiadny rešpekt, využívali každú možnosť na streľbu a ešte v 1. tretine sa dočkali druhého gólu. V 17. minúte Švarný využil dobré clonenie pred brankárom Zapolským a strelou od modrej čiary poslal domácich druhýkrát do vedenia.

V druhej tretine tempo trochu opadlo, stále sa však bolo na čo pozerať. "Žolíci" z Helsínk druhýkrát vyrovnali v 27. minúte, keď do krížneho pasu Mosesa nastavil hokejku Manninen a zavesil pod hornú žŕdku. Slovan odpovedal rýchlou kombináciou a šancou Virtu, Zapolski bol ale na mieste. Domáci pálili z každej pozície a ukázal sa to byť správny recept. V 35. minúte po vyhratom buly prepálil hradbu tiel Sersen - 3:2. O pár momentov neskôr mal kapitán Slovana ďalšiu dobrú možnosť skórovať, tentoraz však zneškodnil jeho pokus Zapolski. V 37. minúte zahodil tutovku aj Klok, ktorý sa rútil sám na brankára hostí.

Sľubne sa vyvíjajúci scenár presekla 41. minúta, keď slovanistom pri ich vlastnej presilovke ušiel Anttila a v nájazde nedal Štěpánkovi šancu - 3:3. Domáci začali panikáriť v obrane a hráči Jokeritu zacítili šancu na obrat. Ten sa im aj podaril úspešne zrealizovať. V 45. minúte prestrelil Štěpánka z kruhu na vhadzovanie Ikonen a o necelú minútu neskôr prekvapil českého gólmana spoza bránky aktívny Manninen - 3:5. Zaskočení domáci hráči už nenašli sily na odpoveď. Jokerit im nedovolil prejsť kombinačne cez modrú čiaru a nahodenia na zadný mantinel nikam neviedli. Slovanu nepomohla ani záverečná power play bez brankára.

KHL - základná časť:

Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 3:5 (2:1, 1:1, 0:3)

Góly: 6. Červený (Taffe, Gelinas), 17. Švarný (Chipchura, Liška), 35. Sersen (Taffe) - 16. Jormakka (Manninen, Lepistö), 27. Manninen (Moses, Lepistö), 41. Anttila (Niemi), 45. Ikonen (Stollery, Manninen), 46. Manninen (Lepistö). Rozhodovali: Kuľov, Naumov – Kučava, Novikov (všetci Rus.), vylúčení: 4:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 7190 divákov.

Slovan Bratislava: Štěpánek - Sersen, Gelinas, Grman, Meszároš, Schaus, Švarný, Klok - Řepík, Taffe, Virta - Sukeľ, Bailey, Červený - Liška, Chipchura, Rau - Lamper, Buc, Lunter

Jokerit Helsinki: Zapolski – Lepistö, Kivistö, Grant, Stollery, Lauridsen, Lööv, Räsänen – O'Neill, Norman, Joensuu – Jensen, Platt, Jormakka – Moses, Manninen, Ikonen – Anttila, Niemi, Mäki


Hlasy po zápase:



Michal Sersen, kapitán Slovana a autor tretieho gólu domácich: "Je to veľká škoda. Niečo sme si povedali po predchádzajúcom zápase, v ktorom nám možno trošku chýbala aj energia. Dnes to vyzeralo úplne inak. Mali sme dobré dve tretiny, hrali sme proti kvalitnému mužstvu, dokázali sme, že v tejto lige môžeme hrať s kýmkoľvek, bohužiaľ, opäť sme to nedotiahli do konca. Nehrali sme celých 60 minút. Ukázala sa veľkosť Jokeritu, po štvrtom a piatom góle to výborne takticky zvládli a už nás k ničomu nepustili. Škoda tých inkasovaných gólov, nemalo by sa nám to stávať, ale stalo sa..."

Ivan Švarný, obranca Slovana a autor druhého gólu domácich: "Podľa môjho názoru sme 50 minút ťahali za jeden povraz, položil nás gól pri našej vlastnej presilovke. Tam sa to rozhodlo."

Vladimír Országh, tréner Slovana: "Prehra nás mrzí. Odohrali sme veľmi dobrý zápas, najmä prvé dve tretiny boli z našej strany veľmi dobré. Chalani sa presvedčili, že keď dajú do toho všetko a hrajú so srdcom, tak dokážu odohrať viac ako vyrovnanú partiu aj proti top tímu v KHL. V tretej tretine sme urobili chyby, dostali sme tri góly, dosť nás poznačil gól v oslabení. Jokerit má skúsený tím, ktorý si to potom ustrážil. Potrebovali by sme sa zlepšiť mentálne, po inkasovanom góle išiel náš výkon dole. Také chyby vie tím ako Jokerit potrestať. Potlesk na záver od fanúšikov bol zadosťučením po tom, čo nám predošlý zápas so Spartakom nevyšiel."

Lauri Marjamäki, tréner Jokeritu: "Bol to ťažký zápas. Začali sme celkom dobre, prvá tretina bola vyrovnaná, potom sme mali trochu problémy. Mali sme veľké očakávania, spravili sme však chyby, čo je negatívny znak. Som veľmi hrdý na hráčov, že to dokázali otočiť. Gól v oslabení nás nakopol a tretiu tretinu sme odohrali výborne. V predošlých dvoch zápasoch sme si nezaslúžili vyhrať, dnes ale áno."

tabuľka Západnej konferencie:

1. Jokerit 11 8 0 2 1 43:22 18
2. CSKA Moskva 11 6 2 0 3 26:15 16
3. SKA Petrohrad 10 7 1 0 2 35:14 16
4. Jaroslavľ 11 7 0 1 3 31:22 15
5. Dinamo Riga 11 4 2 1 4 25:24 13
6. Spartak Moskva 11 6 0 0 5 31:22 12
7. Soči 11 3 1 3 4 25:28 11
8. Viťaz Podoľsk 11 4 0 1 6 28:33 9
9. Čerepovec 11 3 1 1 7 19:36 9
10. Dinamo Moskva 11 3 0 3 5 30:38 9
11. SLOVAN BRATISLAVA 12 3 0 2 7 27:44 8
12. Dinamo Minsk 10 3 0 0 7 17:25 6