Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

ZOH: Vytrvalostné preteky žien presunuli na štvrtok

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová (v popredí) a nemecká biatlonistka Laura Dahlmeierová na trati v stíhacích pretekoch žien na 10 km počas XXIII. zimných olympijských hier 12. februára 2018 v juhokórejskom Pjongčangu. Foto: TASR - Michal Svítok

Preteky aj so štvoricou slovenských reprezentantiek na čele s Anastasiou Kuzminovou sa mali pôvodne uskutočniť v stredu o 12.05 SEČ.

Pjongčang 14. februára (TASR) - Organizátori ZOH v Pjongčangu museli pre silný vietor presunúť vytrvalostné preteky žien na 15 km na štvrtok na 17.15 h miestneho času (9.15 SEČ). Preteky aj so štvoricou slovenských reprezentantiek na čele s Anastasiou Kuzminovou sa mali pôvodne uskutočniť v stredu o 12.05 SEČ. Medzinárodná biatlonová únia (IBU) na svojej stránke informovala, že vytrvalostné preteky mužov na 20 km posunuli vo štvrtok z 12.00 na 12.20 SEČ.

Prognózy pre biatlonové a bežecké centrum v horskej časti Alpensia hovorili v stredu o vetre s rýchlosťou až okolo 15 m/s. "Nechceme riskovať nespravodlivé podmienky pre športovcov. Najmä vo vytrvalostných pretekoch so štyrmi streleckými položkami. Predpoveď na zajtra je oveľa lepšia," agentúra dpa citovala generálnu sekretárku IBU Nicole Reschovú.

Prezident Slovenského zväzu biatlonu (SZB) a vedúci biatlonovej výpravy v Pjongčangu Tomáš Fusko potvrdil pre TASR, že vo štvrtok by malo byť počasie priaznivejšie: "Bol som tam, keď trénovali muži, fúkal premenlivý vietor. Niekedy bolo pokojne, inokedy bol nárazový vietor. Miestami to vyzeralo na najlepší deň podujatia, ale jury sa napokon rozhodla presunúť súťaž. Zrejme brali do úvahy, aby boli vytrvalostné preteky, ktoré sú založené na štyroch streleckých položkách, regulárne."