Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Cibulková: Luptáka som si nesmierne vážila. Ďakujem za všetko, Doki!

Tenistka Dominika Cibulková na archívnej fotografii s lekárom Vladimírom Luptákom Foto: Facebook

Za zosnulým športovým lekárom Vladimírom Luptákom smúti športový svet.

BRATISLAVA 15. septembra (Teraz.sk) – Za zosnulým lekárom Vladimírom Luptákom smúti športový svet, svoj odkaz mu cez sociálnu sieť poslala aj najúspešnejšia slovenská tenistka súčasnosti Dominika Cibuľková. „Dnes zomrel niekto, koho som si nesmierne vážila, a nielen ako lekára-odborníka, ale predovšetkým ako človeka...,“ napísala Cibulková na svojom profile sociálnej siete. Dodala, že Lupták bol človek, ktorý tu bol vždy pre mňa a po kom ostane v Cibulkovej srdci navždy prázdne miesto... „Už teraz chýbate... a tak veľmi...,“ uviedla smutná tenistka. Lupták bol v rokoch 1992 až 1998 lekárom tenisového daviscupového a neskôr ženského reprezentačného fedcupového tímu.

Od mladosti spätý so Slovanom
Vladimír Lupták
Foto: TASR/Michal Svítok
Uznávaný traumatológ Vladimír Lupták bol od mladosti spätý s hokejovým Slovanom, pripomína klub na svojej webovej stránke. „Korčule zavesil na klinec v našej juniorke po operácii ramena, ktorá však paradoxne naštartovala jeho úspešnú lekársku kariéru,“ pripomínajú belasí. Po absolvovaní lekárskej fakulty a niekoľkoročnej praxe sa do Slovana vrátil v roku 2000 a ako lekár mužstva v ňom zotrval do roku 2007.

"S našim tímom sa tešil spolu z piatich majstrovských titulov. V Slovane mal obľúbený lekár nadštandardné vzťahy so všetkými hráčmi i manažmentom klubu, ktorý poctieval často svojimi návštevami. O to ťažšie prijíma celý Slovan správu o jeho smrti,“ uviedli Slovanisti.

Lupták pomohol mnohým zraneným športovcom

Bývalý slovenský hokejový reprezentant, hrač aj tréner HC Slovan Bratislava Zdeno Cíger. Po svojom nešťastnom zranení na MS vo Fínsku absolvoval v stredu 30. apríla 2003 úspešnú operáciu. Zákrok vykonal MUDr. Vladimír Lupták.
Foto: TASR/Štefan Puškáš




Na snímke fanúšikovia Slovana.
Foto: TASR/Martin Baumann
HC Slovan pripomenul Luptákovu odbornosť. Jeho hlavným chirurgickým zameraním boli artroskopické operácie kĺbov. Vo svojej klinickej praxi sa špecializoval na liečbu športových úrazov a degeneratívnych ochorení kolenného, ramenného a členkového kĺbu. Podrobne sa venoval problematike predného skríženého väzu a nestabilite ramenného kĺbu. Rukami uznávaného odborníka prešla celá rada vrcholových športovcov.



„HC SLOVAN Bratislava vyjadruje celej rodine, priateľom a známym Vladimíra Luptáka úprimnú sústrasť. Česť jeho pamiatke!“

Smutné chvíle slovenského hokeja
Hokejista Pavol Demitra bol v utorok 8. decembra 2009 na lekárskom vyšetrení na Sport Clinic - špecializovanej klinike zameranej na artroskopické operácie kĺbov a športových úrazov v bratislavskej Petržalke. Na archívnej snímke vľavo Pavol Demitra a vpravo primár kliniky a športový traumatológ Vladimír Lupták.
Foto: TASR/Štefan Puškáš
Lekár slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Lupták vo veku 50 rokov podľahol v nedeľu zákernej chorobe. Lupták prehral boj s dlhou a ťažkou chorobou. Jeho poslednou veľkou akciou pri národnom tíme boli februárové ZOH v Soči. Deň 14. september sa negatívne zapíše do hokejovej histórie, keďže na život si siahol bývalý reprezentant a majster sveta z Göteborgu Miroslav Hlinka Smutné udalosti sa stali krátko potom, ako si hokejový svet 7. septembra pripomenul neslávne tretie výročie veľkej leteckej tragédie hokejového tímu Lokomotiv Jaroslavľ, pri ktorej zahynul úspešný a populárny slovenský reprezentant Pavol Demtra.