Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Českí futbalisti zvíťazili nad tímom Malty 3:1

Český futbalista Jaroslav Plasil (vľavo) v súboji s Malťanom Alexandrom Muscatom v kvalifikačnom zápase MS 2014 Česko - Malta v Plzni Foto: TASR

Rusko je lídrom F-skupiny s deviatimi bodmi, Faerské ostrovy prehrali so Švédskom 1:2.

Moskva 12. októbra (TASR) - Futbalisti Ruska majú po troch odohratých zápasoch v kvalifikácii MS na konte plný počet deväť bodov a aktívne skóre 7:0.

V piatkovom stretnutí F-skupiny na moskovskom štadióne v Lužnikách zdolali zverenci Fabia Capella tím Portugalska 1:0. Víťazný gól domácich dal už v 6. minúte Alexander Keržakov, ktorý sa po "narážačke" s Romanom Širokovom ocitol za ofasajdovou zónou hostí, a zoči-voči brankárovi Rui Patriciovi nezaváhal. Hostia boli vo zvyšku zápasu aktívnejší, ale ruskú defenzívu sa im prekonať nepodarilo.

V stretnutí B-skupiny v Plzni išli českí reprezentanti a tím Malty do šatní s nečakaným skóre 1:1. Po zmene strán však domáci potvrdili úlohu favorita a zvíťazili napokon 3:1. Česi mali už v prvej polhodine dve dobré šance, ktoré však gólom neskončili. O chvíľu neskôr však poslal Limberský center z ľavej strany do klbka hráčov pred bránkou, kde sa hlavičkou presadil Gebre Selassie na 1:0.
Český futbalista Tomáš Pekhart oslavuje gól v kvalifikačnom zápase MS 2014 Česko - Malta
Foto: TASR


Hráči Malty sa však rýchlo otriasli. V 38. minúte hostia držali dlhší čas loptu, potom nasledovalo zaváhanie Kadleca pri odkope, pred šestnástkou sa dostal k lopte Briffa a krásnou strelou vyrovnal - 1:1. Po zmene strán sa ale domáci favorit vyhol blamáži po zásahoch Pekharta a Rezeka. V závere nadstaveného času mohli hostia ešte znížiť z pokutového kopu, ale brankár Čech pokus Mifsudovi chytil.

B-skupina:

Česko - Malta 3:1 (1:1)
Góly: 34. Gebre Selassie, 52. Pekhart, 67. Rezek - 38. Briffa

C-skupina:

Faerské ostrovy - Švédsko 1:2 (0:0)
Góly: 57. Baldvinsson - 65. Kačaniklič, 75. Ibrahimovič

Kazachstan - Rakúsko 0:0

F-skupina:

Rusko - Portugalsko 1:0 (1:0)
Gól: 6. Keržakov

I-skupina:

Fínsko - Gruzínsko 1:1 (0:0)
Góly: 63. Hämäläinen - 56. Kašia. ČK: 59. Jeremenko (Fín.)