Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Bruyneel skončil v pozícii manažéra tímu RadioShack-Nissan

Lance Armstrong a Johan Bruyneel Foto: TASR

Niekdajší manažér tímu Lancea Armstronga a jeden z jeho najbližších spolupracovníkov sa proti žalobe odvolal. Hrozí mu doživotný trest zákazu činnosti.

Paríž 12. októbra (TASR) - Johan Bruyneel, niekdajší manažér tímu Lancea Armstronga, odstúpil v piatok po vzájomnej dohode z pozície generálneho manažéra profesionálnej cyklistickej stajne RadioShack-Nissan.

Stalo sa tak po zverejnení spisu Americkej antidopingovej agentúry (USADA) proti Armstrongovi, v ktorej sa často skloňuje aj meno Bruyneela. Preto z tímu RadioShack-Nissan zvažoval odchod aj Švajčiar Fabian Cancellara.

"Vo svetle týchto výpovedí obe strany cítia, že je nutné urobiť takéto rozhodnutie, pretože Johan Bruyneel nemôže viac riadiť tím efektívne a uspokojivo," uviedol vo vyhlásení tím RadioShack-Nissan.

Štyridsaťosemročný funkcionár bol podľa dokumentu USADA jedným z najbližších spolupracovníkov Lancea Armstronga v jeho nekalej činnosti. "Bol zasvätený do všetkých detailov a podieľal sa na organizovaní krvných transfúzíí," tvrdí agentúra.

Bruyneel sa na rozdiel od Armstronga voči žalobe odvolal a prípad dostal pred súd. Belgičanovi hrozí doživotný trest zákazu činnosti.