Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Graipel a Cavendish sa zranili po pádoch na Miláno-San Remo

Britský cyklista Mark Cavendish. Foto: TASR/AP

Greipel si pri páde zlomil kľúčnu kosť.

Miláno 18. marca (TASR) - Dvaja elitní špurtéri nedokončili sobotňajšiu cyklistickú klasiku Miláno - San Remo. Nemec André Greipel a Brit Mark Cavendish spadli krátko pred cieľom a utrpeli viaceré zranenia.

Nemecký "rýchlik" spadol pri zjazde z Poggia, keď priamo pred ním nezvládol riadenie jeho tímový kolega z Lotto-Soudal Jasper de Buyst. "V zlomku sekundy sa všetko zmenilo z veľmi dobre rozbehnutých pretekov na katastrofu," povedal podľa portálu idnes.cz tímový riaditeľ Marc Sergeant.

Greipel si pri páde zlomil kľúčnu kosť. "Nanešťastie som neprišiel do cieľa v San Remo. Dvakrát som spadol, raz štyri kilometre pred cieľom. Ďakujem mojim kolegom aj napriek tomu, že sme nedosiahli svoj cieľ. Teraz musím ísť na operáciu, ale čoskoro sa vrátim," napísal Nemec prostredníctvom twitteru.

Po páde na minulotýždňovom podujatí Tirreno - Adriatico nedokončil bývalý majster sveta Mark Cavendish ani Miláno - San Remo. Krátko pred cieľom 291 km dlhého monumentu narazil do bariéry v strede cesty, ktorá ohraničovala betónový ostrovček. Britský cyklista utrpel zlomeninu rebra, pomliaždeniny, odreniny a tiež si poranil členok.

Víťazom 109. ročníka talianskej klasiky sa stal domáci Vincenzo Nibali z Bahrain–Merida, Slovák Peter Sagan z Bora-Hansgrohe obsadil 6. miesto.