Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Talian Viviani vyhral Driedaagse De Panne, Kolář obsadil 29. priečku

Taliansky Elia Viviani, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Na druhom mieste finišoval Nemec Pascal Ackermann z Bora-Hansgrohe a tretí skončil domáci Jasper Philipsen z tímu Hagens Berman Axeon, obaja v rovnakom čase ako víťaz.

De Panne 21. marca (TASR) - Taliansky cyklista Elia Viviani triumfoval v stredajších pretekoch Driedaagse De Panne. Jazdec stajne Quick-Step Floors zvládol 202,4 dlhú trať z Brúgg do De Panne za 4:41:08 hodiny.

Na druhom mieste finišoval Nemec Pascal Ackermann z Bora-Hansgrohe a tretí skončil domáci Jasper Philipsen z tímu Hagens Berman Axeon, obaja v rovnakom čase ako víťaz. Slovenský reprezentant v drese Bory Michael Kolář obsadil 29. miesto s mankom sedem sekúnd, jeho krajan a tímový kolega Erik Baška skončil na 61. priečke so stratou 1:37 minúty.

Dvadsaťdeväťročný Viviani potvrdil, že je vo skvelej forme. Bolo to už jeho piate víťazstvo v prebiehajúcej sezóne, získal aj celkové prvenstvo na Okolo Dubaja a jeho tím triumfoval šiestykrát v marci. "Pritom je to moje prvé víťazstvo v Európe. Doteraz som vyhrával v Austrálii a Emirátoch. Vyhrať v Belgicku s belgickým tímom je vždy krásne. Prvú časť sezóny chcem zakončiť naozaj veľmi dobre a potom budem rozmýšľať nad Girom," povedal Viviani pre cyclingnews.com.

Výsledky Driedaagse De Panne (Bruggy - De Panne, 202,4 km):

1. Elia Viviani (Tal./Quick-Step Floors) 4:41:08 h, 2. Pascal Ackermann (Nem./Bora-Hansgrohe), 3. Jasper Philipsen (Belg./Hagens Berman Axeon), 4. Baptiste Planckaert (Belg./Kaťuša-Alpecin), 5. Jens Debusschere (Belg./Lotto Soudal), 6. Amaury Capiot (Belg./Sport Vlaanderen-Baloise), 7. Roy Jans (Belg./Cibel-Cebon), 8. Hugo Hofstetter (Fr./Cofidis), 9. Adam Blythe (V.Brit./Aqua Blue Sport), 10. Eduard Michael Grosu (Rum./Nippo Vini Fantini-Europa Ovini) všetci rovnaký čas, ... 29. Michael Kolář +7 s, 61. Erik Baška (obaja SR/Bora-Hansgrohe) +1:37