Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Dán Valgren vyhral 73. ročník Omloop Het Nieuwsblad

Dánsky cyklista Michael Valgren, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pre dvadsaťšesťročného Dána to bol jeden z najväčších úspechov kariéry.

Meerbeke 24. februára (TASR) - Dánsky cyklista Michael Valgren zvíťazil v sobotňajšom 73. ročníku klasiky Omloop Het Nieuwsblad v Belgicku. Jazdec stajne Astana sa presadil na 196 km dlhej trase z Gentu do Meerbeke, keď mu vyšiel záverečný sóloúnik a do cieľa prišiel v čase 4:50:14 h. Na druhom mieste skončil Poliak Lukasz Wisniowski zo Sky a tretí bol domáci Sep Vanmarcke z tímu EF Education First-Drapac p/b Cannondale. Obaja zaostali o dvanásť sekúnd.

Pre dvadsaťšesťročného Dána to bol jeden z najväčších úspechov kariéry. "V úniku sme mali troch chalanov z tímu, no museli sme niečo spraviť, pretože tam boli rýchli pretekári. Tak som zaútočil, ostatní sa po sebe asi päť sekúnd obzerali a ja som si zatiaľ spravil náskok. Bolo to nesmierne ťažké, ale som veľmi šťastný," povedal Valgren pre cyclingnews.com.


výsledky 73. ročníka Omloop Het Nieuwsblad (Gent - Meerbeke, 196 km):

1. Michael Valgren (Dán./Astana) 4:50:14 h, 2. Lukasz Wisniowski (Poľ./Sky) +12 s, 3. Sep Vanmarcke (Belg./EF Education First-Drapac p/b Cannondale), 4. Jasper Stuyven (Belg./Trek-Segafredo),. 5. Philippe Gilbert (Belg./Quick-Step Floors), 6. Edward Theuns (Belg./Sunweb), 7. Bert Van Lerberghe (Belg./Cofidis), 8. Sonny Colbrelli (Tal./Bahrain Merida), 9. Arnaud Demare (Fr./FDJ), 10. Marcus Burghardt (Nem./Bora-Hansgrohe) všetci rovnaký čas