Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Dominik Graňák pózoval s Gagarinovým pohárom na Gagarinovej ulici

Dominik Graňák priváža Gagarinov pohár. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Gagarinova ulica v Trenčíne sa podľa Branislava Cellera vyhla politickým turbulenciám, lebo Gagarin ako osoba bol politicky „nezávadný“.

Trenčín 15. júna (TASR) – Víťaz tohtoročnej edície Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dominik Graňák dnes s víťazným Gagarinovým pohárom navštívil Gagarinovu ulicu v Trenčíne, ktorá je len niekoľko desiatok metrov od hokejovej Arény Mariána Gáboríka.

Organizátor podujatia Branislav Celler si myslí, že návšteva Gagarinovej ulice zaujme aj v Rusku. „Dominik sa na Gagarinovej ulici fotil spolu s pohárom a na hlave mal baranicu, ktorú dostáva každý víťaz KHL. Bolo to tak trochu na pobavenie,“ povedal Celler.



Gagarinova ulica v Trenčíne sa podľa neho vyhla politickým turbulenciám, lebo Gagarin ako osoba bol politicky „nezávadný“. "Keď mestá vo veľkom prehodnocovali názvy ulíc po revolúcii, zrejme boli v trenčianskom mestskom zastupiteľstve nejakí Gagarinovi obdivovatelia. Iné ulice sa rušili, menili názvy, ale Gagarinova ulica neotrasiteľne ostala ďalej,“ pripomenul Celler, ktorý bol v minulosti primátorom Trenčína.

Nemyslím si, že v Rusku to budú brať nejako vážne. Je to zaujímavá vec, že v Trenčíne je ešte stále Gagarinova ulica, i keď ostatné sa menili. Je to skôr taká úsmevná vec,“ doplnil Graňák.