Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EL: Slovan čaká na verdikt UEFA, vstupenky na Besiktas nepredáva

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

UEFA pôvodne vymerala belasým trest uzavretia štadióna na jeden duel Európskej ligy, finančnú pokutu a ročnú podmienku, klub sa proti nemu odvolal.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava stále čaká na rozhodnutie Európskej futbalovej únie (UEFA) o treste za rasistické pokriky fanúšikov v zápasoch európskych pohárov so Sutjeskou Nikšič a Feronikeli. UEFA pôvodne vymerala "belasým" trest uzavretia štadióna na jeden duel Európskej ligy, finančnú pokutu a ročnú podmienku, klub sa proti nemu odvolal.

Trest by mal platiť na úvodný zápas Slovana v skupinovej fáze EL s Besiktasom Istanbul (19. septembra, Tehelné pole). Slovan zatiaľ nemôže na duel predávať vstupenky, keďže mu ešte nedoručili konečný verdikt UEFA.

Klub sa k celej záležitosti vyjadril v oficiálnom stanovisku. Agentúra TASR ho zverejňuje v plnom znení a bez redakčných úprav:

"Vyjadrenie klubu k zápasu Európskej ligy s Besiktasom.

Už o necelý týždeň je na programe úvodný zápas belasých v skupinovej fáze Európskej ligy 2019/20 s tureckým klubom Besiktas JK. Fanúšikovia ŠK Slovan určite zaznamenali, že na tento zápas nie sú zatiaľ dostupné žiadne vstupenky.

UEFA doručila klubu rozhodnutie o uzavretí štadióna na zápas s Besiktasom za nešportové prejavy fanúšikov (rasistické pokriky) v zápasoch so Sutjeskou Nikšić a Feronikeli. V tomto prípade nám hrozí uzavretie štadióna, finančná pokuta a ročná podmienka s tým istým trestom.

Klub urobil maximum, aby zmiernil tento trest. ŠK Slovan sa voči trestu oficiálne odvolal na príslušné orgány UEFA. Momentálne sme vo fáze, keď stále čakáme na rozhodnutie komisie UEFA voči nášmu odvolaniu.

Kým však nebude o odvolaní oficiálne rozhodnuté, nemôžeme spustiť predaj vstupeniek na zápas s Besiktasom. Zápas sa uskutoční za prítomnosti fanúšikov jedine v prípade, ak UEFA akceptuje naše odvolanie a zmení svoj verdikt. Žiaľ, táto šanca je z realistického pohľadu nízka napriek tomu, že klub vyvinul na všetkých úrovniach maximálne úsilie v prospech fanúšikov.

O ďalšom vývoji situácie vás budeme informovať."