Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EURO 2020: Giggs nechcel riskovať Baleovo zranenie, šetril ho na SR

Waleský futbalista Gareth Bale. Foto: TASR/AP

Štyridsaťpäťročný Giggs si chce byť istý, že proti SR bude jeho výber v čo najviac možnej pohode.

Wrexham 21. marca (TASR) - Futbalisti Walesu rozhodli stredajšiu domácu generálku na Slovákov proti Trinidadu a Tobagu až gólom v nadstavenom čase. O výhru 1:0 sa postaral tínedžer Ben Woodburn z FC Liverpool, keď tréner "drakov" Ryan Giggs nechal odpočívať viacerých hráčov základnej zostavy. A to vrátane hviezdneho útočníka Garetha Balea z Realu Madrid.

V nedeľu v Cardiffe vstúpi semifinalista EURO 2016 do kvalifikačných bojov o šampionát 2020 proti Slovensku. Výber Pavla Hapala už bude mať v nohách štvrtkový duel s Maďarmi v Trnave. Štyridsaťpäťročný Giggs si chce byť istý, že proti SR bude jeho výber v čo najviac možnej pohode. "Chápem, že to bolo pre fanúšikov sklamanie, chceli vidieť takého hráča ako je Bale. Ale mojou prácou je pripraviť mužstvo čo najlepšie na nedeľu. Gareth hral cez víkend prvýkrát celých 90 minút za Real. Potom trochu potrénoval s nami. Bolo teda príliš riskantné, aby hral, ak myslím na nedeľu. Dal som šancu aj iným hráčov, chcel som ich namotivovať, ale tiež niektorých nechať oddýchnuť," povedal bývalý hviezdny stredopoliar Manchestru United pre BBC.

Pre problémy so stehnom absentoval Aaron Ramsey z Arsenalu Londýn, nedoliečený členok nepustil do hry Davida Brooksa z Bournemouthu. "V prvom polčase sme hrali dobre. V druhom nám Trinidad robil problémy, musím ho oceniť, hral dobre. Zvíťaziť gólom v závere je pre mužstvo veľké povzbudenie," dodal Giggs.