Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Famózny vodnoslalomár Grigar: Do finále K1 postúpil z prvého miesta

Na snímke slovenský vodný slalomár Jakub Grigar v semifinále K1 mužov počas XXXI. letných olympijských hier v brazílskom Riu de Janeiro 10. augusta 2016. Foto: TASR/Michal Svítok

Finále je na programe po 20.00 h nášho času.

Bratislava, 10. augusta (Teraz.sk/TASR) - Slovenský vodnoslalomár Jakub Grigar sa skvelou jazdou vo vodnoslalomárskom kanáli v Riu de Janeiro prebojoval medzi desiatku najlepších.

Grigar sa vydal na trať až v závere štartového pola. V olympijskom Parku Deodoro vládlo chladné počasie, ktoré negatívne dotváral nepríjemný vietor, no slovenskej kajakárskej nádeji to problémy nenarobilo.

Práve naopak, od prvej bránky po poslednú sa Grigarovi loď nezastavila, náročné pasáže na trati prešiel suverénnym spôsobom a v cieli sa mohol tešiť z postupu. Dosiahol čas 88,84 s a ako jediný spomedzi semifinalistov sa s ním zmestil pod hranicu 90 sekúnd. "Toto teda v pláne nebolo. Jazda bola dosť ťažká, už na štarte som videl, že bránky sa hýbu a že to nebude úplne jednoduché. Snažil som sa dať si pozor, nepokaziť to, aby som tak nejako zišiel a dostal sa do finále," vyznal sa po semifinále.

Ako to vlastne s jeho výsledkom je, zistil až z veľkoplošnej obrazovky. "S tým som aj prišiel do cieľa, že jazda nebola dobrá a vydá to na nejaké štvrté, piate miesto. Potom som sa pozrel na tabuľu a zistil som, že je to prvé miesto a jediný čas pod 90 sekúnd, takže som bol fakt, fakt šťastný," radoval sa ešte len 19-ročný pretekár.

Suverénnym výkonom sa razom zaradil medzi horúcich adeptov na cenné kovy. Viac ho však potešilo, že bude na finálovom štarte ako posledný. "Mám to rád, nejde o to, či som favorit, všetci vo finále majú šancu, no pre mňa je podstatné to, že prídem do cieľa a viem na čom som. Či môžem ísť plakať, alebo sa radovať. Som rád, že som si pripravil takúto pozíciu," dodal.

Finále K1, do ktorého ako víťaz semifinále zasiahne ako posledný, je na programe po 20.00 h nášho času.

semifinále K1 mužov - výsledky:

1. JAKUB GRIGAR (SR) 88,84 s (0 tr. sekúnd)
2. Jiří Prskavec (ČR) +1,78 (0)
3. Joseph Clarke (V.Brit.) +1,83 (0)
4. Peter Kauzer (Slov.) +2,17 (0)
5. Mike Dawson (N.Zél.) +2,63 (0)
6. Hannes Aigner (Nem.) +3,03 (0)
7. Pavel Eigel (Rus.) +3,59 (0)
8. Sebastien Combot (Fr.) +5,75 (0)
9. Giovanni De Gennaro (Tal.) +6,75 (2)
10. Pedro Da Silva (Braz.) +6,84 (2)