Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FED CUP: Brazílska kapitánka Burzagliová: Proti SR môžeme prekvapiť

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Baráž o účasť v II. svetovej skupine prestížnej tímovej súťaže sa uskutoční 20.-21. apríla.

Rio de Janeiro 13. februára (TASR) - Kapitánka brazílskeho fedcupového tímu Roberta Burzagliová tvrdí, že jej zverenky môžu v zápase proti tenistkám Slovenska prekvapiť. Baráž o účasť v II. svetovej skupine prestížnej tímovej súťaže sa uskutoční 20.-21. apríla. S najväčšou pravdepodobnosťou sa bude hrať v AXA aréne NTC v Bratislave.

"Poznám slovenské hráčky. Som presvedčená o tom, že môžeme na pôde súpera odohrať dobrý zápas a prekvapiť. Vo všetkých tímoch, ktoré sa dostali do baráže, sú kvalitné tenistky. Ak budeme držať spolu tak ako pri víťazstve na turnaji americkej zóny v kolumbijskom Medelline, môžeme dosiahnuť aj nemožné. Tímový duch je v Pohári federácie vždy dôležitý," povedala Burzagliová pre oficiálnu stránku Brazílskej tenisovej konfederácie.

Brazílčanky vyhrali v Medelline všetky štyri zápasy. V základnej skupine si poradili s Čile, Argentínou i Portorikom a vo finále zvíťazili nad Paraguajom 2:0. O prvý bod sa zaslúžila Carolina Meligeniová Rodriguesová Alvesová. Druhý pridala aktuálna brazílska jednotka Beatriz Haddadová Maiová, ktorá je na 172. mieste svetového rebríčka WTA.