Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Fekir môže odísť, tvrdí prezident Lyonu Aulas

Na snímke vľavo hráč Nabil Fekir. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný Francúz bol pred sezónou 2018/2019 spájaný s prestupom do FC Liverpool, ktorý však stroskotal pre jeho problémy s kolenom.

Lyon 25. mája (TASR) - Prezident francúzskeho futbalového klubu Olympique Lyon Jean-Michel Aulas avizoval, že v letnom prestupovom období nebude brániť v odchode kapitánovi tímu Nabilovi Fekirovi.

"Ďakujeme Nabilovi za všetko, čo pre klub urobil. Nastal však čas nechať ho odísť," povedal Aulas. Dvadsaťpäťročný Francúz bol pred sezónou 2018/2019 spájaný s prestupom do FC Liverpool, ktorý však stroskotal pre jeho problémy s kolenom. Záujem čerstvého anglického vicemajstra a finalistu Ligy majstrov sa očakáva aj toto leto. Ofenzívny stredopoliar odohral za Lyon počas šiestich sezón 192 duelov, v ktorých strelil 69 gólov.

V prestupovom období sa očakáva záujem aj o ďalších hráčov tretieho mužstva uplynulého ročníka francúzskej Ligue 1 Tanguya Ndombeleho, Ferlanda Mendyho, Moussu Dembeleho, či Memphisa Depaya. "Pokúsime sa udržať tím pohromade a samozrejme budeme pracovať na príchode nových hráčov. Chceme sa posilniť," uzavrel Aulas. Lyon povedie v budúcej sezóne klubová legenda Brazílčan Juninho Pernambucano, ktorému bude asistovať jeho krajan Sylvinho.