Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Finále MS na Slovensku bude bez nájazdov, rozhodne predĺženie

Na snímke vľavo brankár Andrej Košarišťan (Slovensko) a vpravo Michal Krištof (Slovensko). Foto: TASR/Jakub Kotian

V zápasoch v základných skupinách a vo vyraďovačke až do semifinále zostanú samostatné nájazdy zachované.

Zürich 6. decembra (TASR) - Finále hokejových MS už nebudú rozhodovať nájazdy. Počnúc budúcoročným šampionátom na Slovensku sa súboj o zlato bude predlžovať vo formáte traja proti trom až do rozhodnutia. Rozhodla o tom Medzinárodná hokejová federácia (IIHF).

V zápasoch v základných skupinách a vo vyraďovačke až do semifinále zostanú samostatné nájazdy zachované. V skupine sa bude v prípade nerozhodného výsledku duel predlžovať o päť minút vo formáte traja na troch, štvrťfinále, semifinále a zápas o bronz budú mať 10-minútové predĺženie. V Bratislave novinku vyskúšajú a potom definitívne rozhodnú o jej zavedení do praxe.

Vo finále zvolili kompetentní pre divákov atraktívnejšiu hru troch proti trom. "Existuje niekoľko dôvodov, prečo nemôžeme riskovať dlhé predĺženie vo finále. Priestory arény sa musia často vypratávať čo najskôr po dueli, aby ich mohli organizátori pripraviť na ďalšie podujatia. Tento formát ale bude vyhovujúci a dúfam, že divákov zaujme, keďže sa ozývali hlasy proti nájazdom vo finálovom zápase," povedal pre oficiálnu stránku IIHF predseda súťažnej komisie Franz Reindl.

MS 2019 sa budú hrať od 10. do 26. mája v Bratislave a Košiciach.