Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Cifranič odstúpil z postu trénera AS Trenčín

Vladimír Cifranič, archívna snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

Mužstvo do konca sezóny povedie Nemec Matthias Kohler.

Trenčín 20. marca (TASR) - Tréner futbalistov AS Trenčín Vladimír Cifranič na vlastnú žiadosť skončil vo funkcii. Mužstvo do konca sezóny povedie Nemec Matthias Kohler. V pozícii asistentov zostali Richard Slezák a Gideon van der Wee.

Trenčanom nevyšla základná časť Fortuna ligy a na jar bojujú v skupine o záchranu. Z uplynulých štyroch duelov získali bod. "Už po stretnutí proti Zlatým Moravciam som ponúkol moju abdikáciu, ktorú vedenie klubu neprijalo. Po zápase s Trnavou som opäť požiadal o uvoľnenie z pozície hlavného trénera. Mužstvo potrebuje impulz. Ten mu asi už neviem dať. Sám cítim, že nemám energiu, ktorá by dostala viac z nášho tímu. Preto som sa definitívne rozhodol skončiť," uviedol Cifranič na oficiálnej stránke AS.

Spoločne s Romanom Marčokom prevzali lavičku Trenčína po odchode Martina Ševelu. V jarnej časti minulej sezóny už ako jediný tréner doviedol Trenčín cez ligové play off do predkôl Európskej ligy. V tomto ročníku začal ako asistent Ricarda Moniza, ktorého neskôr nahradil.

Kohler má iba 27 rokov, v minulosti však pracoval pre futbalové zväzy v Nemecku i Holandsku, Ajax Amsterdam či juhoafrický klub Ajax Kapské Mesto, spolupracoval aj s Johanom Cruyffom.