Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

SKVELÝ VÝKON: Barteková získala štvrté individuálne zlato v skeete

Danka Barteková, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Tridsaťštyriročná Barteková dosiahla vo finále 56 bodov, druhú Andri Eleftheriouovú z Cypru zdolala o jeden zásah, tretia bola Češka Barbora Šumová (42).

Lonato 13. septembra (TASR) - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková sa stala majsterkou Európy v skeete. V piatkovom finále kontinentálneho šampionátu v talianskom Lonate obhájila titul z rakúskeho Leobersdorfu 2018. Slovenský úspech podčiarkla juniorka Vanesa Hocková, ktorý získala v rovnakej disciplíne striebro.

Tridsaťštyriročná Barteková dosiahla vo finále 56 bodov, druhú Andri Eleftheriouovú z Cypru zdolala o jeden zásah, tretia bola Češka Barbora Šumová (42).




Slovenská reprezentantka postúpila do finále, keď v dvojdňovej kvalifikácii zostrelila 119 zo 125 asfaltových terčov.

"Veľmi sa teším, pretože som obhájila titul, čo je niekedy ťažšie ako vyhrať prvýkrát. Konečne sa tento rok ukázala práca, ktorú som odviedla, takže táto medaila ma veľmi potešila. Mám za sebou tri nevydarené podujatia a bolo náročné sa zmobilizovať, najmä psychicky. Tieto preteky boli moje posledné v tejto sezóne a som rada, že sa mi vydarili. Sezóna sa pre mňa skončila, myslím si, že sme ju dobojovali dobre," povedala Bartkeová, ktorá získala svoje štvrté individuálne zlato na ME. Na konte má aj šesť víťazstiev v tímových súťažiach. Jej zbierku dopĺňajú dve striebra a päť bronzových medailí.

Hocková sa prebojovala do finálovej šestky z tretieho miesta kvalifikácie junioriek, keď zostrelila 116 asfaltových holubov. O dva viac trafila víťazná Nemka Eva Tamara Reichertová. Tá si nakoniec vybojovala aj zlatú medailu, keď vo finále trafila 51 holubov, slovenská reprezentantka s ňou viedla vyrovnaný súboj, no posledný výstrel jej nevyšiel a s výkonom 50 b obsadila druhé miesto.

"Teší ma aj striebro juniorky Hockovej, ktorá dnes zabojovala a strelila vynikajúci výsledok. Myslím si, že nám na Slovensku vyrastá nová generácia strelcov a strelkýň a teším sa, že raz štafetu odovzdáme talentovaným dievčencom," povedala Barteková na margo Hockovej úspechu.

Skeet žien - finále:

1. Danka BARTEKOVÁ (SR) 56 (119 v kval.), 2. Andri Eleftheriouová (Cyp.) 55, 3. Barbora Šumová (ČR) 42, 4. Diana Bacosiová (Tal.) 34, 5. Iryna Malovičková (Ukr.) 24, 6. Nur Banu Ozpaková (Tur.) 13, ... v kvalifikácii: 11. Lucia KOPČANOVÁ 116, 25. Veronika SÝKOROVÁ (obe SR) 112

Skeet junioriek - finále:

1. Eva Tamara Reichertová (Nem.) 51, 2. Vanesa HOCKOVÁ (SR) 50 (116 v kval.), 3. Elena Buchonovová (Rus.) 39, 4. Johana Gerda Wedekindová (Nem.) 31, 5. Raveca-Maria Islaiová (Rum.) 23, 6. Jelizaveta Jevgrafovová (Rus.) 13, ... v kvalifikácii: 16. Dominika BUZÁŠOVÁ 104, 19. Diana MARKOVÁ (obe SR) 102